Αρχική COVID-19 Προμαχώνας: Μπλόκο σε τουρίστες που δεν έχουν αρνητικό τεστ

Προμαχώνας: Μπλόκο σε τουρίστες που δεν έχουν αρνητικό τεστ

0
Προμαχώνας
Αυξημένες ανησυχίες για τα κρούσματα που εντοπίζονται στον Προμαχώνα Φωτογραφία από skai.gr

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν οι συνοριακές και υγειονομικές αρχές στον Προμαχώνα. Και δεν αφήνουν κανέναν τουρίστα από τα Βαλκάνια να περάσει τα σύνορα χωρίς να έχει μαζί του αρνητικό τεστ, τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

Τουρίστες που δεν είχαν μαζί τους το αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους. Και ήδη, λόγω των αυστηρών ελέγχων σχηματίζονται ουρές κατά διαστήματα.

Τα μέτρα αυστηροποιούνται εν’ όψει εφαρμογής της νέας ΚΥΑ. Αυτή προβλέπει ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση από πιστοποιημένο εργαστήριο της χώρας. Η οποία θα αποδεικνύει πως είναι αρνητικοί στον κοροναϊό.

Προμαχώνας: Μπλόκο σε τουρίστες που δεν έχουν αρνητικό τεστ
ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ THES.GR/ ΚΑΤΡΑΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ

  • Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.
  • Θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Πώς γίνεται η είσοδος στη χώρα

Η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  • Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
  • Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα. Η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Από την εφαρμογή αυτή, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδο τους στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here