Αρχική Επιλεγμένα Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

0
Φωτο από ieidiseis.gr
Φωτο από ieidiseis.gr

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς κινδυνεύει κυρίως η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα

Ασπρόπυργος φωτιά

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις για τους πολίτες

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πληροφορίες

Φωτιά

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here