Αρχική Special Topics Το MyThaSOS.app στην υπηρεσία κατοίκων και τουριστών

Το MyThaSOS.app στην υπηρεσία κατοίκων και τουριστών

0
MyThaSOS.app
Διαφήμιση

Νέα εφαρμογή απέκτησε η Θάσος. Η MyThaSOS.app είναι πλέον στη διάθεση κατοίκων και τουριστών του νησιού, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της.

Σκοπός της εφαρμογής

Α) H ασφαλή διαμονή των μόνιμων κατοίκων αλλά και των τουριστών, είναι ο σκοπός της. Και για τον λόγο αυτό προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Αμέσου εντοπισμού θέσης του ατόμου μου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Άμεσης κοινοποίησης αιτήματος για βοήθεια στα επιλεγμένα (οικεία) πρόσωπα του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποιον επαπειλούμενο κίνδυνο.
  • Άμεση αναφορά θέσης κρούσματος / υποψία κρούσματος Covid-19.

Β) Η τουριστική προβολή του νησιού καθώς πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στις παραλίες του.

Κάθε επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος μπορεί να επιλέξει εξατομικευμένα την προτιμώμενη παραλία. Συνοδευόμενη και από εικόνα (μέσω κάμερας) σε πραγματικό χρόνο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο προβολής όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων του νησιού όλων των κλάδων. Εστίασης, διαμονής, διασκέδασης, πολιτιστικών δράσεων κλπ. Με δυνατότητα καθοδήγησης στο σημείο επιλογής του επισκέπτη.

Το MyThaSOS.app στην υπηρεσία κατοίκων και τουριστών

Η εφαρμογή συγκεντρώνει όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες της Θάσου (Ιατρεία, Κέντρο Υγείας, κλπ).

Το ΜyThasSoS φροντίζει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη του νησιού.
Και δίνει άμεσα την δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών από τους φορείς προστασίας και ασφάλειας του πολίτη.
Όπως την Ελληνικά Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μέσω της εκπομπής σήματος SOS από τον χρήστη.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε συνεργασία του Δήμου Θάσου και του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Προηγμένων Εφαρμογών Κινητών Συσκευών και Εκπαιδευτικών Εφαρμογών AETMA Lab, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Διαφήμιση