Αρχική Διάστημα Ονοματοδοσία από Star Trek για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαστήματος των ΗΠΑ

Ονοματοδοσία από Star Trek για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαστήματος των ΗΠΑ

0
Star Trek
Star Trek
Διαφήμιση

Με όνομα που θυμίζει κάτι από “Star Trek” η νέα μονάδα Διοίκησης Επιχειρήσεων Διαστήματος των ΗΠΑ! Και για την ακρίβεια “Σποκ“!

Συγκεκριμένα, το όνομά της, παραπέμπει στη δημοφιλή αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας “Star Trek”, καθώς Σποκ ονομαζόταν ο πλωτάρχης του διαστημόπλοιου Enterprise του οποίου οι αποστολές εκτυλίσσονταν στη πλοκή της σειράς. Ενώ, εμπνευστής και δημιουργός της σειράς ήταν ο συγγραφέας Τζιν Ροντένμπερι.

Από το 1966, όταν μεταδόθηκε το πρώτο επεισόδιο στις ΗΠΑ, γυρίστηκαν περισσότερα από 700 επεισόδια μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, αλλά και 13 ταινίες, κινούμενα σχέδια, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές εμπορικές εμπνεύσεις.

H νέα αμερικανική δομή θα ονομάζεται Space Operations Command ή εν συντομία SpOC και θα έχει έδρα την αεροπορική βάση του Πίτερσον στο Κολοράντο.

Η σχετική επίσημη δήλωση βέβαια, δεν έκανε κάποια αναφορά για την δημοφιλή σειρά, και για την ακρίβεια αναφέρθηκε πως “Η SpOC θα είναι ο πρωταρχικός πάροχος διαστημικών δυνάμεων και δυνατοτήτων για μάχιμους διοικητές, εταίρους συνεργασίας, την κοινή ενωμένη δύναμη και το έθνος”.

Παράλληλα, η Διαστημική Δύναμη είναι το έκτο στρατιωτικό παρακλάδι των ΗΠΑ, μετά το στρατό, την αεροπορία, το ναυτικό, τους πεζοναύτες και την ακτοφυλακή.

Όσο για την “Star Trek” ονοματοδοσία, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση παραπομπής, ωστόσο η είδηση έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και οι θαυμαστές της σειράς έχουν ενθουσιαστεί.

Πηγές: naftemporiki.gr, bangkokpost.com

Διαφήμιση