Αρχική Πολιτισμός Το Φεστιβάλ Δράμας επιστρέφει με θερινές προβολές!

Το Φεστιβάλ Δράμας επιστρέφει με θερινές προβολές!

0
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
43o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Διαφήμιση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, DISFF, επιστρέφει με ανακούφιση στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων και αποζημιώνει το σινεφίλ κοινό με μια σειρά επιλεγμένων Σαββατιάτικων προβολών στο νέο θερινό κινηματογράφο που εγκαινιάζεται αυτές τις μέρες στην Δράμα.

Ο θερινός κινηματογράφος “Αλέξανδρος”, στημένος σε μια όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης, θα αποτελέσει και τον Σεπτέμβριο έναν νέο πόλο εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ που ορίστηκε για το διάστημα από 20-26 Σεπτεμβρίου.

Τις ημερομηνίες της φετινής 43ης διοργάνωσης “ προαναγγέλλει” η αφίσα που μετά το σχετικό διαγωνισμό προκρίθηκε για την προβολή του Φεστιβάλ . Δημιουργός της είναι ο Νίκος Πάστρας.

Στο μεταξύ, από το Σάββατο 4 Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου, το Φεστιβάλ Δράμας, ξεκινά στον «Αλέξανδρο» τις προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες μεταξύ των οποίων και τις μεγάλου μήκους ταινίες του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Γιάννη ΣακαρίδηΠλατεία Αμερικής” και “Wild Duck”.

Το θερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας

  • Σάββατο 4 Ιουλίου: “ Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει: μέρος Α’” (Το πρώτο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας).
  • Σάββατο 11 Ιουλίου: “ Πλατεία Αμερικής” του Γιάννη Σακαρίδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας
  • Σάββατο 18 Ιουλίου: “ Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Β’” (Το δεύτερο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας)
  • Σάββατο 25 Ιουλίου: “ WILD DUCK” του Γιάννη Σακαρίδη
  • Σάββατο 1 Αυγούστου: “ Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Γ’(Το τρίτο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας).
  • Σάββατο 8 Αυγούστου: Δραμινοί Καλλιτέχνες παρουσιάζουν (Σκηνοθέτες και ηθοποιοί από την πόλη της Δράμας σε ταινίες μικρού μήκους που αγαπήθηκαν από το κοινό τα τελευταία χρόνια).
  • Σάββατο 15 Αυγούστου: Supa Modo του Likarion Wainaina, πολυβραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους για παιδιά αλλά και μεγάλους. Ευγενική προσφορά του Νεανικού Πλάνου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους
  • Σάββατο 22 Αυγούστου: SUNTAN του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου
  • Σάββατο 29 Αυγούστου: Best of the bests 2019 (Επιλογή βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας 2019).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση