Αρχική Υγεία - Διατροφή Νομοσχέδιο για την Υγεία: Σήμερα στην Ολομέλεια για ψήφιση

Νομοσχέδιο για την Υγεία: Σήμερα στην Ολομέλεια για ψήφιση

0
Υγεία
Διαφήμιση

Εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείαςΊδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Υπηρεσίες Υγείας

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Ο.ΔΙ.ΠΥ έρχεται για να υλοποιήσει “το μεγάλο ζητούμενο που είναι να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλείς, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ισότιμες για όλους τους πολίτες”. Με την υπηρεσία αυτή δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, είπε χαρακτηριστικά, καθώς τέτοιοι Οργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις σύγχρονες χώρες.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Οργανισμός θα συμβάλλει στην επίσπευση ακόμα περισσότερο των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα. “Ο Ο.ΔΙ.ΠΥ δεν είναι ένα μέσο, όπως λέει η αντιπολίτευση, ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ” διευκρίνισε. “Εμείς στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανταγωνισμού, για να αναπτυχθεί πραγματικά το καλό πρόσωπο του Δημόσιου Τομέα. Διότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι στις δύσκολες στιγμές όλοι προστρέχουν στο κρατικό σύστημα Υγείας”.

Το Κρατικό Σύστημα Υγείας

Νομοσχέδιο για την Υγεία: Σήμερα στην Ολομέλεια για ψήφιση

“Γιατί θα είναι κακό οι ασφαλιστικές εταιρείες που σήμερα μέσω των συμβολαίων τους οδηγούν τους πελάτες τους στις ιδιωτικές κλινικές, να μην έρχονται οι πελάτες αυτοί των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δημόσιο, στο Κρατικό Σύστημα Υγείας;” διερωτήθηκε ο κ. Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη “θα είναι και ένας ακόμα δείκτης παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών του ΕΣΥ καθώς θα επιφέρει και επιπλέον έσοδα στο δημόσιο σύστημα Υγείας με τα οποία θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τους μισθούς και τις αποδοχές των εργαζομένων του δημόσιου συστήματος Υγείας”.

Διαφήμιση