Αρχική Ειδήσεις Κ. Μητσοτάκης: 8 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση στο Μάτι

Κ. Μητσοτάκης: 8 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση στο Μάτι

0
Μάτι
Διαφήμιση

Σχέδιο 8 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία οικιστικών μονάδων και την ανάπλαση στο Μάτι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το συγκρότημα πρότυπων κατοικιών αφορά όσους έχασαν την πρώτη κατοικία τους. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε σήμερα το Μάτι. Λίγες μέρες από τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την τραγωδία κι ενώ έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

“Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν. Kαι αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους.

Συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους της εκκλησίας ανακοίνωσε το ποσό.

Κ. Μητσοτάκης: “Μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία”

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία, είπε. Για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος.

Θα φτιάξουμε για τους κατοίκους ένα πάρκο. Έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής”.

Ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής. Θα λειτουργεί και ως αντιπυρικό μέτωπο και ταυτόχρονα θα είναι ένα πάρκο μνήμης.

Συγκρότημα πρότυπων κατοικιών για όσους έχασαν την πρώτη κατοικία τους

Σε άλλη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά.
Πρόκειται για μία έκταση 80 στρεμμάτων, από τα οποία τα 40 είναι οικοδομήσιμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναχωρήσει από το Μάτι πέρασε από το μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Διαφήμιση