Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Νέα προθεσμία στο “Τουρισμός για Όλους”-Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις

Νέα προθεσμία στο “Τουρισμός για Όλους”-Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις

0
τουρισμός
Διαφήμιση

Μέχρι το Σάββατο 11 Ιουλίου, θα μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι αιτήσεις  επιδοτούμενων διακοπών “Τουρισμός για Όλους”. Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού έληγε αύριο.

Δεκτές από αύριο όλες οι αιτήσεις

Αλλά, αποφασίστηκε πως από αύριο Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουλίου, θα γίνονται δεκτές, όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων. Ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου στον ΑΦΜ. 

Πάνω από 300.000 αιτήσεις

Νέα προθεσμία στο “Τουρισμός για Όλους”-Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις

Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει αίτηση έχουν ξεπεράσει τους 300.000. Και οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο έως τώρα.

Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γι’ αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έκρινε ως επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας. ‘Η πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα. Τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση (επαλήθευση της ταυτότητας) των δικαιούχων με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Αιτήσεις που υποβάλλονται με διαφορετικό τρόπο ή υποβάλλονται εκτός της προθεσμίας που ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση δεν λαμβάνονται υπόψη.

Υπενθυμίζεται πως με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενους τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές ημερομηνίες αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

Διαφήμιση