Αρχική Καταστροφές Οι Ιταλικές Άλπεις έγιναν ροζ προκαλώντας ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

Οι Ιταλικές Άλπεις έγιναν ροζ προκαλώντας ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

0
Άλπεις
Διαφήμιση

Ένας τύπος άλγης -από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής– έχει…”βάψει” ροζ τις Ιταλικές Άλπεις.

Οι επιστήμονες ερευνούν πως έγιναν ροζ μέρη του παγετώνα Πρεσένα στις ιταλικές Άλπεις.

Ο Μπιάτζο ντι Μάουρο, επιστήμονας στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας, δήλωσε ότι το χρώμα προκαλείται από ένα φυτό, το οποίο βρίσκεται πιο συχνά στη Γροιλανδία.

“Η άλγη δεν είναι επικίνδυνη, δήλωση στην Guardian. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Και συμβαίνει κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη”.

Το φυτό, γνωστό ως Ancylonema nordenskioeldii, βρίσκεται στη λεγόμενη Σκοτεινή Ζώνη της Γροιλανδίας, όπου επίσης λιώνει ο πάγος.

Άλπεις

Οι επιστήμονες, μελετούσαν προηγουμένως άλγη στον παγετώνα Μόρτερατσ στην Ελβετία. Ότι σκουραίνει το χιόνι το κάνει να λιώνει γρηγορότερα. Λόγω της υψηλότερης απορρόφησης της ακτινοβολίας.

Κανονικά ο πάγος αντανακλά περισσότερο από το 80% της ακτινοβολίας του ήλιου πίσω στην ατμόσφαιρα. Αλλά καθώς εμφανίζεται άλγη, σκουραίνει τον πάγο έτσι ώστε να απορροφά τη θερμότητα και να λιώνει πιο γρήγορα.

Περισσότερα φυτά εμφανίζονται καθώς ο πάγος λιώνει πιο γρήγορα. Δίνοντάς τους ζωτικό νερό και αέρα. Και προσθέτοντας ροζ αποχρώσεις στον λευκό πάγο στο Πάσσο Γαβία, υψόμετρο 2.618 μέτρα.

“Προσπαθούμε να ποσοτικοποιήσουμε την επίδραση άλλων φαινομένων, λέει ο Μπιάτζο ντι Μάουρο. Εκτός από το ανθρώπινο στην υπερθέρμανση της Γης”.
Όπως υπογραμμίζει, η παρουσία πεζοπόρων και λιφτ του σκι θα μπορούσε επίσης να ευθύνονται για το ροζ χρώμα των Ιταλικών Άλπεων. .

Διαφήμιση