Αρχική Επιχειρείν ΗΠΑ-Βρετανία συνεργάζονται για αξιόπιστες λύσεις 5G

ΗΠΑ-Βρετανία συνεργάζονται για αξιόπιστες λύσεις 5G

0
5G
Διαφήμιση

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να προωθήσουν την ανάπτυξη «επιπλέον αξιόπιστων λύσεων 5G».

Αυτό ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το Reuters. Μόλις δύο ημέρες αφότου το Λονδίνο απέκλεισε έως το 2027 τον εξοπλισμό Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους σε ανακοίνωση.

COSMOTE 5G 1

Και συζήτησαν την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτρέψει τη χρήση μη ασφαλούς τεχνολογίας στα δίκτυά του 5G.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση της ανάπτυξης επιπλέον αξιόπιστων λύσεων 5G».

Πριν από λίγους μήνες οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει πως συνεργάζονται σε συμμαχικά κράτη. Για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων απέναντι τους Κινέζους προμηθευτές 5G. Και ότι ήδη έχουν προχωρήσει στις σχετικές δοκιμές σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ είχε κάνει ειδική αναφορά τον περασμένο Φεβρουάριο. Μιλώντας στην διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
“Η ανάπτυξη, είπε των δικών μας ασφαλών δικτύων 5G θα αντισταθμίσει τα όποια εκτιμώμενα κέρδη από τη συνεργασία με Κινέζους προμηθευτές. Που λαμβάνουν υψηλές επιδοτήσεις και δίνουν αναφορά στην ηγεσία του κόμματος”.

Διαφήμιση