Αρχική Καινοτομία Intelligent cities challenge: Στις 100 “έξυπνες” πόλεις το Ηράκλειο

Intelligent cities challenge: Στις 100 “έξυπνες” πόλεις το Ηράκλειο

0
heraclion krete708
Διαφήμιση

Μετά το Ρέθυμνο άλλη μια πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο, παίρνει εύσημα για τις πρωτοπόρες δράσεις και τις πρωτοβουλίες ψηφιακής διακυβέρνησης που έχει αναλάβει.

Στο εξής, η μεγαλύτερη πόλη της νήσου, θα δεσπόζει στη λίστα των 100 «Έξυπνων Πόλεων» της Ευρώπης, μετά από αξιολόγηση της ψηφιακής πολιτικής του, στο πλαίσιο του προγράμματος “Intelligent cities challenge” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το 2018 ο Δήμος Ηρακλείου είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 27 ισχυρότερων ψηφιακά πόλεων της Ευρώπης ύστερα από αξιολόγηση του ίδιου κοινοτικού προγράμματος.

Επιβράβευση

Intelligent cities challenge: Στις 100

“Πρόκειται για το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας διαχρονικής και άοκνης προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου και της ψηφιακής πολιτικής του” υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Γιώργος Σισαμάκης, προσθέτοντας ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια αυτή, και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία. Η πόλη του Ηρακλείου έχει καταφέρει να αποτυπωθεί στην συνείδηση των Ευρωπαίων ως έξυπνη πόλη και αυτό είναι σημαντικό”.

192 υποψηφιότητες

Intelligent cities challenge: Στις 100

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαΐου, το Ηράκλειο συμμετείχε σε μία μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης της ψηφιακής του πολιτικής μαζί με 192 πόλεις από 20 Ευρωπαϊκές χώρες. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Ηράκλειο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 intelligent cities της Ευρώπης. Στη λίστα αυτή υπάρχουν 10 πόλεις με διεθνή ακτινοβολία, 8 πόλεις-μέντορες και 82 άλλες πόλεις με ισχυρή αξιολόγηση της ψηφιακής τους πολιτικής.

Διαφήμιση