Αρχική Επιλεγμένα CapsuleT: Άνοιξαν οι αιτήσεις του 3ου κύκλου για τουριστικές startups

CapsuleT: Άνοιξαν οι αιτήσεις του 3ου κύκλου για τουριστικές startups

0
capsulet

Άνοιξε σήμερα η περίοδος αιτήσεων του CapsuleT για την ένταξη νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Πρόκειται για τον 3ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τουριστικές startups που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη την εντατική υποστήριξη. Και καθοδήγηση με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και ανταπόκρισή τους στις νέες ανάγκες της αγοράς.

Ο CapsuleT στη διάρκεια του 2ου κύκλου που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2020, προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας από τον Covid-19.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τις startup ομάδες του στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν.

Ο επιταχυντής, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου αλλά και των στρατηγικών συνεργατών του, ολοκλήρωσε επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης.

Η ομάδα του επιταχυντή δεν εφησυχάζει και προχωρά δυναμικά με τη δρομολόγηση του 3ου κύκλου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου 2020.

CapsuleT: Άνοιξαν οι αιτήσεις του 3ου κύκλου για τουριστικές startups

Οι δράσεις στο πρόγραμμα του επιταχυντή

 • Εργαστήρια/σεμινάρια (workshops).
 • Συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring).

Σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events).

Οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις, αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό- αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο/κλειδί του προγράμματος. Προκειμένου να συνδεθούν οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.

Σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν στη διάρκεια πραγματοποίησης του 3ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Με στόχο την προστασία όλων των ομάδων και εμπλεκόμενων φορέων.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν. Και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση )ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

capsulet

Κριτήρια Αξιολόγησης

Τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης προκειμένου μια startup να ενταχθεί στον CapsuleT, είναι:

 • Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς. Τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής. Καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίηση της.
 • Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά). Τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.α.). Την αντίληψη και αφοσίωση τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρίας τους στην αγορά.
 • Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης.

Ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων.
Όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών.

Ενδεικτικά, κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

capsulet

Χρονοδιάγραμμα του 3ου κύκλου του προγράμματος

 • Περίοδος Αιτήσεων: 13 Ιουλίου 2020 έως 13 Αυγούστου 2020
 • Περίοδος Αξιολόγησης: Έως 10 Σεπτεμβρίου 2020
 • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Χρηματικά Έπαθλα έως 35.000 ευρώ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη. Και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT.

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

capsulet

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και το πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αίτησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αρκεί μόνο οι υποψήφιες/οι να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:

 • Να διαβάσουν προσεκτικά τις ερωτήσεις της φόρμας αίτησης
 • Να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους σε ένα αρχείο Word στον υπολογιστή τους
 • Να σιγουρευτούν ότι έχουν έτοιμες τις τελικές απαντήσεις τους
 • Στη συνέχεια, να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους μέσω του Eventora.

Η περίοδος αιτήσεων λήγει το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020 και οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα εδώ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here