Αρχική Επιλεγμένα Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 14/7/20

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 14/7/20

0
Πυρκαγιά, φωτιά, Πυροσβεστική
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Με τον αέρα στα πελάγη να φτάνουν τα 7 μποφόρ και στις πόλεις να είναι ιδιαίτερα έντονος κάποιες στιγμές, η ανησυχία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς είναι τεράστια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, ο κίνδυνος είναι της κατηγορίας 4, δηλαδή πολύ υψηλός, ειδικά για τις εξής περιφέρειες:

  • Αττικής
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)
  • Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

Σε ετοιμότητα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 14/7/20

Ως είθισται, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις

Δάσος, δασοπροστασία, φωτιά, πυρκαγιά
EUROKINISSI

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here