Αρχική Διάστημα Γάλλος, ο πρώτος Ευρωπαίος αστροναύτης που θα οδηγήσει τον “Δράκο” στο διάστημα

Γάλλος, ο πρώτος Ευρωπαίος αστροναύτης που θα οδηγήσει τον “Δράκο” στο διάστημα

0
αστροναύτης
Διαφήμιση

Ο Γάλλος αστροναύτης Τόμας Πεσκέτ θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που θα οδηγήσει με ένα νέο διαστημικό σκάφος Crew Dragon στην επιχείρηση SpaceX του Elon Musk.

“Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι ο πρώτος Ευρωπαίος που πετάει στη νέα γενιά διαστημικού σκάφους πληρώματος των ΗΠΑ.
Αυτό δήλωσε ο Τόμας Πεσκέτ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να συγκρίνω με την πρώτη μου πτήση ως πιλότος του Soyuz και να μεταφέρω αυτήν την εμπειρία στην ομάδα”.

Ο Τόμας Πεσκέτ έγραψε χθες στο Twitter ότι θα επιστρέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2021. Και ότι αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στις “φουτουριστικές εγκαταστάσεις του SpaceX”.

Ο διεθνής χαρακτήρας της διαστημικής πτήσης

“Με τον Τόμας Πεσκέτ να είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αστροναύτης που πετά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα εμπορικό διαστημικό σκάφος χτισμένο στις ΗΠΑ, σηματοδοτείτε ο διεθνής χαρακτήρας της διαστημικής πτήσης, λέει ο Γενικός Διευθυντής της ESA Γιαν Γουέρνερ.

Η στενή συνεργασία μεταξύ των του Διαστημικού Σταθμού NASA, JAXA, CSA, Roscosmos και ESA ήταν ισχυροί στο παρελθόν. Και παραμένουν πολύ δυνατοί σήμερα και θα είναι και στο μέλλον.

Ανυπομονώ να δω ξανά τους Ευρωπαίους αστροναύτες σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν σύνορα”.

Η αποστολή Alpha θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021

Η αποστολή Alpha θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021 από το Cape Canaveral στις ΗΠΑ. Θα είναι η δεύτερη επιχειρησιακή πτήση με ένα διαστημικό σκάφος Crew Dragon από το SpaceX του Elon Musk.

Η πρώτη ήταν τον Μάιο του τρέχοντος έτους και έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία έστειλε με επιτυχία ανθρώπους σε τροχιά. Ήταν επίσης η πρώτη πτήση της NASA σε εννέα χρόνια που αναχώρησε από το αμερικανικό έδαφος.

Η NASA, η οποία αποχώρησε από το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων το 2011, μέχρι τότε βασίστηκε στο διαστημικό σκάφος της Ρωσίας, το Soyuz που ξεκίνησε από το Καζακστάν για να στείλει αστροναύτες στο ISS.

Ο 42χρονος Τόμας Πεσκέτ, θα συμμετάσχει στην αποστολή με άλλους δύο αστροναύτες της NASA. Τον Ρομπέρ Κίμπρο και την Μέγκαν Μακάρθουρ. Καθώς και τον Ακιχίτο Κοσιντέι από την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής.

Διαφήμιση