Αρχική Ειδήσεις Η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντ μάλλον οφείλεται σε εμπρησμό

Η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντ μάλλον οφείλεται σε εμπρησμό

0
Η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντες μάλλον οφείλεται σε εμπρησμό
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου, γοτθικό αρχιτεκτόνημα του 15ου αι παραδόθηκε στις φλόγες νωρίς το πρωί της 18ης Ιουλίου -Φωτογραφία από metro.co.uk
Διαφήμιση

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στον καθεδρικό ναό του 15ου αι της πόλης Νάντ στη Δυτική Γαλλία, και ενώ μετά από ώρες η πυροσβεστική κατάφερε να την κατασβέσει, τα πρώτα στοιχεία οδηγούν σε εμπρησμό από πρόθεση.

Στο σημείο κατέβαλαν εντατικές προσπάθειες τουλάχιστον 100 πυροσβέστες με 45 αντλίες. Οι ζημιές δε συγκρίνονται με εκείνες της Νότρ Νταμ, ωστόσο φαίνεται πως έχει καταστραφεί μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο και ταυτόχρονα η εξέδρα πάνω στην οποία βρισκόταν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και είναι υπό κατάρρευση.

Ο εισαγγελέας Πιέρ Σενές, ανακοίνωσε σχετικά: “Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση” δεδομένου ότι εντοπίστηκαν “τρεις διαφορετικές εστίες”. Ενώ, προσέθεσε πως “Δεν μπορούμε ακόμη να εξάγουμε συμπεράσματα επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία”.

Ο ναός είχε υποστεί ζημιές ξανά στο παρελθόν. Και συγκεκριμένα είχε καταστραφεί η στέγη του το 1972, όπου χρειάστηκαν τουλάχιστον 13 χρόνια εργασιών για να παραδοθεί το 1985.

Πηγή: newsit.gr, protothema.gr

Διαφήμιση