Αρχική Καταστροφές Δύο χρόνια Μάτι: Ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την προσπάθεια συγκάλυψης

Δύο χρόνια Μάτι: Ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την προσπάθεια συγκάλυψης

0
mati 4
Διαφήμιση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η διαδικασία της έρευνας για όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις κρίσιμες ώρες, ώστε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στους συγγενείς των θυμάτων, “κρύβει ένα έντονο, σκοτεινό παρασκήνιο“.

Προσπάθεια απόκρυψης

Πυρκαγιά στο Μάτι

Για πρώτη φορά, έρχεται στο φως ένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποδεικνύει την απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης. Στην μαγνητοφώνηση ακούγεται ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα: “Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα …σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα”, λέει, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: “Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στα’ πα. Για να ξυπνήσεις”.

“Θα σε σκίσουμε”

Πυρκαγιά στο Μάτι

“Εάν γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε” του ξεκαθαρίζει. Για του …λόγου το αληθές, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το τι κρυβόταν πίσω από δύο παλαιότερες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη: Επιχειρησιακές δολοπλοκίες που έχουν βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

 

Διαφήμιση