Αρχική Διάστημα Δέκα χρόνια απ’τον Ήλιο σε μια ώρα – Δείτε το εκπληκτικό βίντεο...

Δέκα χρόνια απ’τον Ήλιο σε μια ώρα – Δείτε το εκπληκτικό βίντεο της NASA

0
Ήλιος φωτό από NASA
Στιγμιότυπο του Ήλιου από το βίντεο της NASA. Πηγή: theguardian.com
Διαφήμιση

Δέκα χρόνια από τον Ήλιο παρουσιάζονται στο εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας μίας ώρας που δημοσίευσε η NASA. Ενώ, για την παραγωγή του συλλέχθηκαν από τη διαστημική υπηρεσία και το Παρατηρητήριο Solar Dynamics 425 εκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης!

Το timelapse βίντεο του Ήλιου, αποτελείται από τη σύνθεση φωτογραφιών που λαμβάνονταν κάθε ώρα για δέκα έτη. Ενώ, κάθε δευτερόλεπτο του βίντεο αντιπροσωπεύει τις εικόνες που λήφθηκαν σε μία ημέρα. Η πρώτη εικόνα του, είναι από τις 2 Ιουνίου του 2010 και η τελευταία από την 1 Ιουνίου 2020.

Να σημειωθεί ότι στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι εικόνες ίδιου μήκους κύματος και συγκεκριμένα στα 17.1 νανόμετρα, ώστε το υπεριώδες μήκος κύματος τους, να επιτρέπει τη θέαση του χρυσοκίτρινου χρώματος του Ήλιου που προκύπτει από την εξωτερική ατμοσφαιρική του στρώση, την “κορώνα”.

Οι φωτογραφίες που συνέλεγε η NASA αρχικά συνέβαλαν σε “αμέτρητες νέες ανακαλύψεις σχετικά με τις λειτουργίες του Ήλιου”, ενώ τώρα είναι υπεύθυνες για το βίντεο που απεικονίζει τις αλλαγές του Ήλιου κατά τη διάρκεια ενός ηλιακού κύκλου, που υπολογίζεται σε περίπου 11 έτη και κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρείται αντιστροφή των Πόλων του Ηλίου, ενώ προκύπτουν διάφορες κηλίδες ως αποτέλεσμα των αλλαγών που προκαλούν οι αέριες εκπομπές στα μαγνητικά πεδία του αστεριού.

Η NASA ανέθεσε στον Γερμανό μουσικό, Lars Leonhard να συνθέσει το Solar Observe προκειμένου να “ντύσει” μουσικά το υπέροχο βίντεο που ακολουθεί.

Σε όσα σημεία του βίντεο υπάρχουν ασυνέπειες και “μαυρίσματα” της ακολουθίας των εικόνων, σύμφωνα με τη NASA, είναι λόγω εκλείψεων προκαλούμενων από τη Γη ή τη Σελήνη καθώς περνούν μεταξύ του σκάφους και του Ήλιου, αλλά και λόγω ενός blackout που προκλήθηκε το 2016 και χρειάστηκε μια βδομάδα για να διορθωθεί.

Η καταγραφή του Ήλιου από το Solar Dynamics Observatory θα συνεχιστεί έως το 2030.

Mε πληροφορίες από theguardian.com

Διαφήμιση