Αρχική COVID-19 Covid-19: Στην Κίνα αποστολή του ΠΟΥ αυτό το Σαββατοκύριακο

Covid-19: Στην Κίνα αποστολή του ΠΟΥ αυτό το Σαββατοκύριακο

0
Κορονοϊός Covid-19
Διαφήμιση

Κλιμάκιο ειδικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) θα ταξιδέψει στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι ειδικοί θα συναντηθούν με Κινέζους επιστήμονες. Και θα συζητήσουν την πορεία των ερευνών, σχετικά με την προέλευση του ιού Covid-19.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ιός μεταφέρθηκε από το βασίλειο των ζώων στους ανθρώπους είναι ένα “εξαιρετικά σημαντικό” βήμα για τη διαχείριση του κινδύνου. Και μάλιστα τώρα που το ξέσπασμα του ιού επιταχύνεται και προκαλεί ανησυχία.

“Η αποστολή επιχειρεί να εξακριβώσει πώς η ασθένεια μεταδόθηκε από τα ζώα στους ανθρώπους“, είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Ανησυχία και προβληματισμός για την επιτάχυνση του Covid-19

Covid-19: Στην Κίνα αποστολή του ΠΟΥ αυτό το Σαββατοκύριακο

Εν’ τω μεταξύ μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στον ΠΟΥ για την επιτάχυνση της πανδημίας Covid-19 σε πολλές χώρες.

Η πανδημία επιταχύνεται. Και ο κόσμος δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας επιδημίας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

“Ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, είπε ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους.
Ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων. Ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται”.

Ιός δολοφόνος

Ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους υπογράμμισε πως ο Covid-19 έχει “επικίνδυνους συνδυασμούς, κινείται γρήγορα και είναι δολοφόνος. Και γι ‘αυτό ανησυχούσαμε και προειδοποιούσαμε τον κόσμο συνεχώς.”

Διαφήμιση