Αρχική Περιβάλλον Η συνεισφορά του Ομίλου Sani/Ikos Group στην προστασία του περιβάλλοντος

Η συνεισφορά του Ομίλου Sani/Ikos Group στην προστασία του περιβάλλοντος

0
SaniIkos
Διαφήμιση

Τις ενημερωμένες εκθέσεις βιωσιμότητας για το Sani Resort και τα Ikos Resorts, έδωσε στην δημοσιότητα ο Όμιλος Sani/Ikos Group. Η κάθε μια περιλαμβάνει:

  • Απογραφή των αποτελεσμάτων των στόχων βιωσιμότητας και αειφορίας για το προηγούμενο έτος.
  • Ανάλυση της περιβαλλοντικής πολιτικής του Ομίλου.
  • Λεπτομέρειες για τα επόμενα, φιλόδοξα βήματα προστασίας της φύσης και των τοπικών κοινοτήτων.

Οι δείκτες απόδοσης Sustainability Report 2019

Κάθε ένα από τα έγγραφα ορίζει και αξιολογεί αναλυτικά τους δείκτες απόδοσης σε επίπεδο χρήσης ενέργειας, νερού, περιορισμού των πλαστικών μίας χρήσης. Και πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σχετικά με την αειφορία. Αυτές περιλαμβάνουν και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επισκεπτών και κοινού.

Η πολιτική που ακολουθείται από τον Όμιλο και τις επιχειρήσεις του

SaniIkos

Σημείο αναφοράς στην εν λόγω προσέγγιση και τον μελλοντικό σχεδιασμό αποτελούν οι αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα όπως και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) του ΟΗΕ. Καθώς και περαιτέρω συστάσεις παγκόσμιων οργανισμών. Με σκοπό τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την επίτευξη μείωσης πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς και άλλες μείζονος σημασίας προκλήσεις για το περιβάλλον.

Σημαντικό μέρος των δύο εκθέσεων βιωσιμότητας καταλαμβάνουν οι νέες δεσμεύσεις των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. 

Ενδεικτικά, έχει τεθεί ο στόχος να αποτελέσει το Sani Resort την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα.
Όπως και η επιστράτευση της υψηλής τεχνολογίας στην υπηρεσία της διασφάλισης χαμηλότερων εκπομπών ρύπων. Και η αποτελεσματικότερη διαχείριση ενέργειας, απορριμμάτων και λυμάτων σε επίπεδο Ομίλου.

Sani Green και Ikos Green

Μέσα από τα προγράμματα Sani Green και Ikos Green και μια πληθώρα δράσεων και πρακτικών που αναπτύσσονται στο πλαίσιό τους, το Sani/Ikos Group έχει υιοθετήσει τις αξίες της αειφορίας και της βιωσιμότητας. Εφαρμόζοντας φιλόδοξες και καινοτόμες δράσεις σε τομείς όπως η κλιματική κρίση και η πλαστική ρύπανση.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου έχουν λάβει πληθώρα πιστοποιήσεων σχετικών με το περιβάλλον, την αειφορία και την ασφάλεια τροφίμων. Οπως Green Key Certification, Travelife Gold Certification, ISO 14001 και ISO 22000.

Η συνεισφορά του Ομίλου Sani/Ikos Group στην προστασία του περιβάλλοντος

Όπως σημειώνει η Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, Ελένη Ανδρεάδη:

«Η φετινή χρονιά είναι η δυσκολότερη στον τουρισμό που μπορούν πολλοί από εμάς να θυμηθούν. Δεν ξεχνάμε παράλληλα, όμως, πως οι χρονιές 2020 και 2021 είναι καταλυτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας. Την κλιματική κρίση, την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση του πλαστικού. Και παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεση μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου, ασφαλείς διακοπές με όσο το δυνατόν πιο αυστηρά κριτήρια αειφορίας».

Δείτε το Sustainability Report του Sani Resort των Ikos Resorts.

Διαφήμιση