Αρχική COVID-19 COVID-19 και lockdown στην Ελλάδα: Όταν οι ανήσυχοι φοιτητές δημιουργούν

COVID-19 και lockdown στην Ελλάδα: Όταν οι ανήσυχοι φοιτητές δημιουργούν

0
Εξώφυλλο ''Finance First''
Διαφήμιση

Μπορεί ο κορωνοϊός να σταμάτησε αρκετές δραστηριότητες στη χώρα μας, ωστόσο η ανήσυχη ομάδα φοιτητών Finance Club UoM του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε να δημιουργεί!

Η ομάδα προχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη δημοσίευση του ετήσιου χρηματοοικονομικού περιοδικού “Finance First”.

Βασικός στόχος της δημοσίευσης του ετήσιου περιοδικού είναι οι αναγνώστες να έρθουν σε άμεση επαφή με την οικονομική επικαιρότητα, με τις νέες προκλήσεις της εποχής, αλλά και με τα αναδυόμενα θέματα που έχουν αρχίσει να απασχολούν τον κλάδο της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Βουζουνεράκης, σημειώνει:

‘’Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση του ετήσιου περιοδικού του συλλόγου μας, με θέματα που απασχολούν άμεσα τους προπτυχιακούς φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την επιστημονική κοινότητα.

Φέτος, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε με το ξέσπασμα της πανδημίας, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στην δουλειά μας. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να προσθέσω ότι το περιεχόμενο των άρθρων δεν συμπίπτει με τις νέες οικονομικές εξελίξεις καθώς η συγγραφή τους ολοκληρώθηκε μέχρι και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.’’

 

Το 2ο τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματολογίες:

  • Η «πράσινη» πλευρά της οικονομίας
  • Οι σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης
  • Χαμηλά επιτόκια και μη συμβατικά νομισματικά μέτρα στην Ευρωζώνη: Μία δημογραφική προσέγγιση
  • Η υγεία στα χρόνια της κρίσης και η επόμενη μέρα
  • Κρυπτονομίσματα: Ένας τρόπος προσπέλασης της διαφθοράς
  • «Πρώτη φάση» ΗΠΑ-Κίνα και Brexit: Η συμφωνία και η αποχώρηση
  • Συνέντευξη με τον κ. Κωνσταντίνο Σαρμαδάκη, CFO, ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε.
  • Συνέντευξη με τον κ. Ευστάθιο Πιλιτσίδη, Director, Eurobank Equities

Διαβάστε το περιοδικό εδώ.

INFO

Σχετικά με το Finance Club UoM

Το Finance Club UoM είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διοικείται από φοιτητές και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των οικονομικών σχολών όλων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όραμα του είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αγοράς εργασίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ στόχοι του αποτελούν τόσο η δικτύωση των μελών του με επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου, αλλά όσο και η απόκτηση χρηματοοικονομικών γνώσεων με άμεση εφαρμογή στην αγορά. Για να επιτευχθούν αυτά, τα μέλη του Finance Club διοργανώνουν ημερίδες και workshops, επισκέπτονται εταιρείες και φορείς του χώρου, διοργανώνουν συνεχόμενες χρονιές το φοιτητικό διαγωνισμό trading, ενώ δημοσιεύουν το χρηματοοικονομικό περιοδικό “Finance First”. Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου αναλαμβάνουν τα εκπονούν χρηματοοικονομικές μελέτες, σε συνεργασία με την εταιρία VRS (Valuation & Research Specialists, Athens & Luxembourg), έχοντας εκπονήσει έως σήμερα πάνω από 74 χρηματοοικονομικές μελέτες. Σήμερα αριθμεί πάνω από 240 μέλη, πολλά εκ των οποίων προσφέρουν μέσω της δράσης τους και της συμμετοχής τους σε ομάδες marketing, fundraising, academic & magazine στις διάφορες και ποικίλες δραστηριότητες του συλλόγου.

Διαφήμιση