Αρχική COVID-19 COVID-19: Επίσημη πρώτη της νέας ενημέρωσης Χαρδαλιά

COVID-19: Επίσημη πρώτη της νέας ενημέρωσης Χαρδαλιά

0
covidtest2 1025x559 2
Διαφήμιση

Κατά τη σημερινή έναρξη της νέας εβδομαδιαίας ενημέρωσης από το συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας -και χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα- ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι κατά τις πρώτες 19 μέρες αφότου άνοιξαν τα σύνορα έχουν μπει στη χώρα 918.000 άτομα και έχουν γίνει 117.000 τεστ.

Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα, τα 53 είναι ακόμα ενεργά,  τα 35 μη ενεργά, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν.

Έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά

COVID-19: Επίσημη πρώτη της νέας ενημέρωσης Χαρδαλιά -ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-(POOL EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Στο διάστημα από την 1η ως τις 19 Ιουλίου έγιναν 7.379 έλεγχοι στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα και διακοπές λειτουργίας καταστημάτων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο μεταξύ, χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 5 ήταν εισαγόμενα. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται νέα αυστηρά μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας: Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο από έξι συνοριακά σημεία ελέγχου. Όλοι όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα ηλεκτρονικά.

INFO

Covid 19

Η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτίριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Διαφήμιση