Αρχική Επιλεγμένα Χατζηδάκης: Τέρμα οι χωματερές το 2022

Χατζηδάκης: Τέρμα οι χωματερές το 2022

0
Χωματερή Άνω Λιόσια
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΦΩΤΟ 18/4/03

Τον στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να έχουν κλείσει όλες οι χωματερές μέχρι το τέλος του 2022, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

“Πληρώνω όσο πετάω”

Χατζηδάκης: Τέρμα οι χωματερές το 2022

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι με κάποιο τρόπο θα ζυγίζονται τα απορρίμματα προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο και τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.

28 χωματερές – 5 μονάδες επεξεργασίας

Χατζηδάκης: Τέρμα οι χωματερές το 2022

O υπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν δεκαεπτά.

Σχετικά με τις χωματερές, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν πλέον αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

“Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις”, σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here