Αρχική COVID-19 Πως μας προστατεύει η μάσκα από τον κορονοϊό (φώτο)

Πως μας προστατεύει η μάσκα από τον κορονοϊό (φώτο)

0
μάσκας
Διαφήμιση

O μικροβιολόγος Ρίτσαρντ Ντέιβις αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας στην πρόληψη εξάπλωσης του Covid-19. Με παραδείγματα και φωτογραφίες στο Twitter.

Δημοσίευσε φωτογραφίες ενός πειράματος που πραγματοποίησε. Και δείχνει πώς η μάσκα εμποδίζει τη μετάδοση μικροβίων μεταξύ δύο ατόμων.

Τι κάνει μια μάσκα; Αποκλείει τα αναπνευστικά σταγονίδια που προέρχονται από το στόμα και το λαιμό σας, γράφει στο Twitter.

Δύο απλές επιδείξεις: Πρώτα, φτέρνισα, τραγούδησα, μίλησα και έβηξα προς ένα πιάτο με μάσκα και χωρίς μάσκα.

Οι αποικίες βακτηρίων δείχνουν πού προσγειώθηκαν τα σταγονίδια. Μια μάσκα τα μπλοκάρει σχεδόν όλα”.

Η διαφορά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι τεράστια. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά μικρόβια στα πιάτα όταν φορούσε μάσκα. Αντίθετα υπάρχουν πολλά μικρόβια σε αυτά όταν δεν την φορούσε.

Ο Ρίτσαρντ Ντέιβις δείχνει επίσης πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η κοινωνική απόσταση. Τόσο με μάσκα όσο και χωρίς μάσκα.

“Έβαλα ανοιχτές πλάκες καλλιέργειας βακτηρίων δύο, τέσσερα και έξι πόδια μακριά και έβηξα για ~ 15s”, έγραψε στο Twitter.

Το επανέλαβα χωρίς μάσκα. Όπως φαίνεται από τον αριθμό των αποικιών βακτηρίων, τα σταγονίδια προσγειώθηκαν κυρίως <6 πόδια, αλλά μια μάσκα τα μπλοκάρει σχεδόν όλα“.

 

Διαφήμιση