Αρχική Ευζωία “We Say Athens”: Ξεχωριστές βόλτες για να ξαναγνωρίσουμε την πόλη

“We Say Athens”: Ξεχωριστές βόλτες για να ξαναγνωρίσουμε την πόλη

0
Άδεια Αθήνα
Διαφήμιση

Η σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω COVID-19 αλλά και η διατήρηση των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλουν λιγότερες και πιο συνετές μετακινήσεις, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επανασυστηθούμε με τις πόλεις μας.

Σε αυτό άλλωστε στοχεύει και η ομάδα Greeking.me: Με σύνθημα «Χαιρόμαστε την Αθήνα μας, ξανά» διοργανώνει βόλτες στην πόλη και καλεί τους Αθηναίους να τη γνωρίσουν ξανά και να μάθουν την ιστορία της. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «We Say Athens», η οποία, όπως λένε, οι διοργανωτές «γεννήθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα, και από την ανάγκη να γνωρίσουμε ξανά την πόλη, που στερηθήκαμε».

Ο σχεδιασμός της κάθε μιας ξεχωριστής βόλτας στην πόλη της Αθήνας, γίνεται από επαγγελματίες ξεναγούς και μέσα από αυτήν οι συμμετέχοντες γνωρίζουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της.

Ήταν τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι;

«We Say Athens»

Η πρώτη βόλτα έχει τίτλο «Ήταν τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 από τις 10:30 π.μ.-1:30 μ.μ. Μέσα από το σύγχρονο τοπίο θα ακολουθηθούν οι αρχαίες διαδρομές στους πανέμορφους λόφους των Μουσών, της Πνύκας και των Νυμφών. Με φόντο τη μνημειακή Ακρόπολη, σύμβολο της Δημοκρατίας, η ξεναγός Μαριαλένα Χριστοπούλου θα αφηγηθεί τις ιστορίες σπουδαίων ανδρών που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και έζησαν την γέννηση, την πρόοδο αλλά και την πτώση ενός πολιτικού πειράματος που έγινε θεσμός.

Τα Μονοπάτια Ανατολικά του Κέντρου

Την Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020, 10:30 πμ.-1:30 μμ. η βόλτα «Εξερευνώντας Τα Μονοπάτια Ανατολικά του Κέντρου» με ξεναγό τον Άρη Σιχλιμίρη, θα είναι ένας περίπατος στις παρυφές των Ιλισίων Πεδίων από το Σύνταγμα στο Κολωνάκι, μέσω του Εθνικού Κήπου και της κοιλάδας του Ιλισού με στόχο την γνωριμία με την νεοκλασική και μοντέρνα αρχιτεκτονική της Αθήνας.

Η ομάδα της Greeking.me

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η ομάδα της Greeking.me, που αποτελείται από ξεναγούς και αρχαιολόγους, δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτιστικού τουρισμού από το 2016, προσφέροντας αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και σε Έλληνες. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες της χώρας μας, ενώ ως ομάδα έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, όπως στο πρόγραμμα egg της Eurobank και με το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Info

Για συμμετοχές δείτε εδώ

Διαφήμιση