Αρχική COVID-19 Ανακάμπτει από τον κορονοϊό η Σουηδία

Ανακάμπτει από τον κορονοϊό η Σουηδία

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Αισιόδοξα είναι τα τελευταία στοιχεία από τη Σουηδία για τον κορονοϊό. Δείχνουν ότι η χώρα έχει θέσει υπό έλεγχο τον ιό. Μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως με το Bloomberg, ο επιδημιολόγος Αντερς Τένελ σε χθεσινές δηλώσεις στην Στοκχόλμη, χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η Σουηδία κατάφερε να πέσει σε αυτά τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας της Σουηδίας, το ποσοστό των λοιμώξεων έχει μειωθεί σημαντικά. Την ίδια στιγμή η καμπύλη του κορονοϊού για τις σοβαρές λοιμώξεις προσεγγίζει το μηδέν.

Χθες η Σουηδία ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους. Αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων σε 5.702. Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από μήνες αμφισβήτησης της πολιτικής της Σουηδίας σχετικά με τον κορονοϊό. Και την απόφασή της να αποφύγει το πλήρες lockdown.

Ανακάμπτει από τον κορονοϊό η Σουηδία

Ο Αντερς Τένελ σχολιάζοντας επίσης τη χρήση της μάσκας, υποστηρίζει πως δεν βλέπει τον λόγο να συνεχιστεί η χρήση της.

«Καθώς πέφτουν τα νούμερα πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα στη χρήση μάσκας», είπε.

Ο επιδημιολόγος συνεπής στα όσα έχει υποστηρίξει από την αρχή της πανδημίας, θεωρεί πως η πολιτική της Σουηδίας είναι πιο αποδοτική από την ξαφνική επιβολή των lockdown, τακτική που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες.

«Έχοντας μπροστά μας τον κίνδυνο να συμπορευθούμε για χρόνια με τον κορονοϊό, τα lockdown δεν μπορούν να αποτελέσουν μια μακροπρόθεσμη επιλογή», δήλωσε.

Διαφήμιση