Αρχική COVID-19 Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο Smart Covid-19 Management Group

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο Smart Covid-19 Management Group

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του Covid-19, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγους του.

Ο κ.Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Smart Covid-19 Management Group. Με ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα πανδημίας Covid-19.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πολύ προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας. Περιλαμβανομένου του τουρισμού.
Ανέλυσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας ώστε να διασφαλίσει την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών. Όπως η χρήση του Passenger Locator From (PLF). Και του ειδικού αλγόριθμου που επιτρέπει τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η επανέναρξη και σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας το φθινόπωρο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς.

Διαφήμιση