Αρχική Επιλεγμένα 5 tips για να μη μας ενοχλεί η μάσκα το καλοκαίρι

5 tips για να μη μας ενοχλεί η μάσκα το καλοκαίρι

0
ΜΑΣΚΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ HELLENIC WEATHER
Πως θα αντέξουμε τη ζέστη με τη χρήση μάσκας; Εικόνα του hellenicweather.com
Διαφήμιση

Οι μάσκες αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής αλλά και κομμάτι του στυλ μας. Βγαίνουν σε πολλά είδη, χρώματα, σχέδια και υφάσματα ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους όπου μπορεί να υπάρξει συνωστισμός (νοσοκομεία, αεροπλάνα, μέσα μεταφοράς,κλπ.).

Ενώ, υπάρχει ισχυρή σύσταση της χρήσης μάσκας στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους (π.χ. σούπερ μάρκετ) για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ας δούμε τους 5 τρόπους για να τη φορέσουμε και να μη “μας φορέσει”…

Επιλέξτε ένα δροσερό υλικό που αναπνέει

Κορονοϊός

Οποιοδήποτε στυλ μάσκας κι αν επιλέξετε, αυτό που είναι σημαντικό είναι να μπορείτε να αναπνέετε κανονικά όταν τη φοράτε. Αν είναι πολύ παχύ το ύφασμα ή σας είναι πολύ στενή, μπορεί να σας εμποδίσει στην αναπνοή, ιδιαιτέρως αν κάνει ζέστη και υγρασία. Ειδικά οι μάσκες με φίλτρο, είναι πολύ πιθανό να εμποδίζουν όταν αναπνέουμε, αν το φίλτρο δεν επιτρέπει τη διέλευση του αέρα.

Επιλέξτε μια ελαφριά μάσκα σε ανοιχτό χρώμα. Προτιμήστε τις χειρουργικές μάσκες ή τα βαμβακερά υφάσματα και αποφύγετε οτιδήποτε συνθετικό. Τα βαμβακερά υφάσματα “αναπνέουν” καλύτερα κι απορροφούν λιγότερη ζέστη. Απλώς σιγουρευτείτε ότι η μάσκα καλύπτει τη μύτη και το στόμα σας και, φυσικά, τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος

Κορονοϊός

Η πολύωρη χρήση της μάσκας που πιέζει το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα όπως εξανθήματα κι ακμή. Και εδώ θα αναφέρουμε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι από βαμβακερό ύφασμα και να είναι λίγο χαλαρή, δηλαδή να μην πιέζει το δέρμα σας, γιατί σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ιδρώτα είναι πολύ πιθανό να βγάλετε σπυράκια ή κοκκινίλες.

Μια καλή ιδέα είναι η μάσκα σας να μη δένει με λάστιχο αλλά με κορδόνια ώστε να μπορείτε να την χαλαρώνετε όταν έχετε ανάγκη. Φυσικά θα πρέπει να πλένετε τη μάσκα σας καθημερινά με καυτό νερό ώστε να σκοτώνονται τα βακτήρια και να αποφεύγετε τις μολύνσεις του δέρματος.

Πάρτε μαζί σας περισσότερες μάσκες

Κορονοϊός

Αν ξέρετε ότι θα βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο για αρκετή ώρα σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί σας περισσότερες από μία μάσκες ώστε να αλλάξετε με μια καθαρή αν αισθανθείτε ότι χρειάζεται. Ο ιδρώτας και η υγρασία από την αναπνοή σας υγραίνει τη μάσκα, κάνοντάς την λιγότερο αποτελεσματική στο να φιλτράρει τα μικροσωματίδια του αέρα. Να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας αν χρειαστεί να την πιάσετε ή να την βγάλετε για να βάλετε καινούργια.

Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη

Το να φοράει κάποιος μια μάσκα πάνω από τη μύτη και το στόμα του για πολλές ώρες μπορεί να δυσχεράνει την αναπνοή του. Ειδικά για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, κλειστοφοβία και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αυτό μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια κι αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, προκαλώντας θερμοπληξία κι εξάντληση.

Αποφύγετε να βρίσκεστε έξω για πολλή ώρα με τη μάσκα όταν κάνει πολλή ζέστη και προσπαθήστε να ενυδατώνεστε πίνοντας πολύ νερό.

Περιορίστε την ανάγκη να φοράτε μάσκα

Κορωνοϊός
(EUROKINISSI)

Για να περιορίσετε την πιθανότητα να νιώσετε άβολα φορώντας τη μάσκα, περιορίστε το χρόνο που χρειάζεται να τη φοράτε. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η χρήση της μάσκας είναι αναγκαία σε δημόσιους χώρους στους οποίους είναι δύσκολη η τήρηση ασφαλούς απόστασης, όπως κάποια δημόσια υπηρεσία ή το σούπερ μάρκετ. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είναι αναγκαίο, προτιμήστε να μείνετε σπίτι, ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες.

Πηγές: hellenicweather.com, travelstyle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here