Αρχική Καταστροφές Ρωσία: 1.620 εκ. στρέμματα εξακολουθούν να καίγονται

Ρωσία: 1.620 εκ. στρέμματα εξακολουθούν να καίγονται

0
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ ΜΠΕ
Φωτογραφία από amna.gr
Διαφήμιση

Παρά τον περιορισμό των εστιών των δασικών δασικών πυρκαγιών στην περιφέρεια Καμτσάτκα της Ρωσίας, εξακολουθούν να καίγονται 1620 εκατομμύρια στρέμματα από 34 εστίες.

Συγκεκριμένα, χάρη στις ομάδες πυρόσβεσης και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί στα 1620 εκ στρέμματα από 1,950 εκ στρέμματα που ήταν αρχικά. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο ασκών χρέη υπουργού Ειδικών Προγραμμάτων της περιφέρειας Σεργκέι Χαμπάροφ.

“Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και η ανάπτυξη επιπλέον πυροσβεστών μας επέτρεψαν να περιορίσουμε τον αριθμό των πυρκαγιών. Είναι τώρα δυνατόν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να άρουμε την περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από σήμερα είναι ενεργές στην περιοχή 34 δασικές πυρκαγιές που καίνε 1,620 εκ στρέμματα. Στις 5 Ιουλίου υπήρχαν συνολικά 50 πυρκαγιές που κατέκαιγαν πάνω από 1.950 εκ στρέμματα”, δήλωσε ο Χαμπάροφ.

Ο αναπληρωτής Αρχιεπιθεωρητής Δασών Αλεξέι Γεπίσκοφ δήλωσε στο TASS πως η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές είναι η χειρότερη των τελευταίων 30 ετών. “Τα δάση καίγονται εξαιτίας του ζεστού καιρού, κάτι ασυνήθιστο για τον Ιούνιο, και των ξηρών καταιγίδων με κεραυνούς. Η τούνδρα δεν αποκαθίσταται γρήγορα και τα ζώα υποφέρουν πολύ από τις πυρκαγιές. Ελπίζουμε πως θα έρθουν γρήγορα καλές βροχές, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να κατασβέσουμε τις πυρκαγιές στα ελατοδάση”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση