Αρχική Μεταφορές Υπ. Υποδομών: Προτεραιότητα στις υποδομές στην μετά COVID-19 εποχή

Υπ. Υποδομών: Προτεραιότητα στις υποδομές στην μετά COVID-19 εποχή

0
ΒΟΑΚ
Διαφήμιση

Η σημασία των έργων υποδομών στη μετά COVID-19 εποχή συζητήθηκε εκτενώς στο πλαίσιο του 5ου διαδικτυακού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Εργαλεία ανάπτυξης

patra pyrgos dromos 1

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναβιώσει την οικονομία της, ένας όχι εύκολος στόχος όπως είπε, συμπλήρωσε δε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται αύξηση της παραγωγικότητας και επενδύσεις.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα κατευθυνθούν τεράστια κονδύλια σε έργα υποδομής καθώς  τα έργα υποδομής “δεν είναι πολιτικά εργαλεία, είναι εργαλεία ανάπτυξης“.

“Στο υπουργείο μας, είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε πιο γρήγορα, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ενώ εργαζόμαστε ήδη για να αναθεωρήσουμε, όπου χρειάζεται τον νόμο 4412 (που αφορά τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών). Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα”.

Συνεργασία με Κομισιόν

Υπ. Υποδομών: Προτεραιότητα στις υποδομές στην μετά COVID-19 εποχή

“Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Σε αυτό, βέβαια, χρειαζόμαστε και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γιατί κακά τα ψέματα, και στην Ευρώπη υπάρχει γραφειοκρατία, και στην Ευρώπη υπάρχουν αγκυλώσεις, και στην Ευρώπη υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες πολλές φορές χάνεται πολύς χρόνος” υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής. “Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή και ουσιαστική συνεργασία και γι’ αυτό πιστεύω ότι ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες θα συναντήσουμε κατανόηση, ώστε σημαντικά για την Ελλάδα έργα να προχωρήσουν απρόσκοπτα”, συμπλήρωσε.

“Είναι κρίσιμο το διεθνές περιβάλλον που θα διαμορφωθεί. Προσωπικά, πιστεύω βαθιά στην Ευρώπη και για την “μετά COVID 19” εποχή ελπίζω σε μια νέα κουλτούρα διεθνών συνεργασιών σε όλα τα θέματα, από τη δημόσια υγεία μέχρι φυσικά την οικονομία. Πιστεύω και ελπίζω σε μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, που θα δείξει τη δύναμή της και θα χαράξει μια νέα προοπτική για όλους μας”.

Έργα 13 δισ. ευρώ

Υπ. Υποδομών: Προτεραιότητα στις υποδομές στην μετά COVID-19 εποχή

Όσο για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, κεντρική θέση κατέχει ένα πλάνο έργων συνολικού ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Η λίστα συμπεριλαμβάνει έργα “που έχουν ταλαιπωρηθεί κι έχουν ταλαιπωρήσει τους πολίτες, αλλά και εντελώς νέα έργα”, όπως:

  • το Μετρό Θεσσαλονίκης,
  • ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος,
  • η ολοκλήρωση του Ε65,
  • ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη,
  • οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και
  • η Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης.
Διαφήμιση