Αρχική Ειδήσεις Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 – 2021: Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 – 2021: Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια

0
παιδικός σταθμός, Παιδικοί σταθμοί
Διαφήμιση

Χωρίς κανένα δικαιολογητικό και με την χρήση των κωδικών TAXIS η συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2020 -2021.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΕΕΤΑΑ με δημόσια πρόσκληση της θα ορίσει τις ημερομηνίες έναρξης του προγράμματος για περίπου 160.000 παιδιά.

Φέτος για πρώτη φορά οι γονείς θα υποβάλλουν μια αίτηση χωρίς δικαιολογητικά. Θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 15.000 παιδιά μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο. Και τα εισοδηματικά κριτήρια θα αυξηθούν κατά 3.000 ευρώ.

Ανακοινώνεται η δημόσια πρόσκληση Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 - 2021: Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια

Η ΕΕΤΑΑ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την δημόσια πρόσκληση. Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και για τις μητέρες του Δημοσίου τομέα που θα λάβουν επιταγή ύψους 180 ευρώ.

Η διαδικασία για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους θα είναι διαφορετική από αυτή για τα παιδιά των μητέρων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργες.

Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων

Για το πρόγραμμα που αφορά τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα και τις άνεργες θα είναι ίδιο με το περσινό. Μόνο που θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας ενώ θα καλύψει όλα τα παιδιά σχεδόν 145.000.

Αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr.
Φέτος θα δοθεί τέλος στην συλλογή από τους γονείς των παιδιών μίας σειράς δικαιολογητικών. Προκειμένου να εγγραφούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα αρκεί μόνο μία αίτηση που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Όλα τα άλλα πιστοποιητικά που η συλλογή τους ταλαιπωρούν τους γονείς, θα αντλούνται ηλεκτρονικά από την ΕΕΤΑΑ. Μέσω ενός διασυνδεδεμένου με τις υπηρεσίες έκδοσης πληροφοριακού συστήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής και κριτήρια

παιδικός σταθμός, Παιδικοί σταθμοί

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα.
  • Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).
  • Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας.

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι κωδικοί για την αίτηση

Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:

  • α) χήρος ή
  • β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Οι αιτήσεις στην συνέχεια θα µοριοδοτηθούν από επιτροπές της ΕΕΤΑΑ. Θα εκδοθούν οι καταστάσεις των δικαιούχων και µετά θα έχουν δικαίωµα οι αιτούντες να υποβάλουν ενστάσεις.

Στην πρόσκληση θα ορίζονται τα εισοδηµατικά όρια προκειµένου να είναι κάποιος δικαιούχος. Από τα όρια αυτά εξαιρούνται οι γονείς που είναι ανάπηροι και οι γονείς παιδιών µε αναπηρία.

Παράλληλα µε την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων θα δηµοσιοποιηθούν και οι δοµές (παιδικοί, βρεφονηπιακοί, Κ∆ΑΠ, Κ∆ΑΠ-ΜΕΑ) που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ. Και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειµένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιµήσεις τους.

Η ΕΕΤΑΑ θα καταβάλει µέσω του κάθε κουπονιού το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη φιλοξενία των παιδιών.

Διαφήμιση