Αρχική COVID-19 Τηλεχειριζόμενος αναπνευστήρας για την καταπολέμηση του Covid-19

Τηλεχειριζόμενος αναπνευστήρας για την καταπολέμηση του Covid-19

0
RespiSave
Διαφήμιση

Πολωνοί επιστήμονες σχεδίασαν έναν αναπνευστήρα με τηλεχειριστήριο. Και ευελπιστούν ότι θα επιτρέψει στους γιατρούς να βοηθούν τους ασθενείς από κορονοϊό να αναπνέουν αλλά από απόσταση. Σε μια προσπάθεια να παραμείνει ασφαλές το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο αναπνευστήρας RespiSave, χρησιμοποιείται πειραματικά. Και αν αποδειχτεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια, οι γιατροί θα μπορούν να παρατηρούν τις ζωτικές ενδείξεις των ασθενών μέσω μιας εφαρμογής. Και θα ρυθμίζουν τις λειτουργίες του μηχανήματος από οποιοδήποτε σημείο του νοσοκομείου, όπως είπαν στο Reuters οι σχεδιαστές του.

Τηλεχειριζόμενος αναπνευστήρας RespiSave

Οι γιατροί θα ειδοποιούνται αν τίθεται εκτός σύνδεσης ο αναπνευστήρας ή αν αλλάζει δραστικά η κατάσταση του ασθενούς.

Η πνευμονική ανεπάρκεια, η οποία απαιτεί τη μηχανική υποστήριξη του ασθενούς, είναι κοινή σε πάσχοντες από βαριάς μορφής Covid-19.

“Η δυνατότητα τηλεχειρισμού του αναπνευστήρα σημαίνει ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να έρχεται αραιότερα σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς”, εξηγεί ένας ιατρικός σύμβουλος του έργου Λούκαζ Σζάρπακ.

Τηλεχειριζόμενος αναπνευστήρας RespiSave

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που φροντίζουν τους σοβαρά ασθενείς κινδυνεύουν ιδιαίτερα να μολυνθούν από τον κορονοϊό. Και σε κάποιες περιπτώσεις εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

Οι Πολωνοί επιστήμονες του έργου επεσήμαναν ότι αναμένουν την επέκταση της τηλεμετρίας ως ιατρική εφαρμογή. Ειδικά μετά την υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό.

Ο επικεφαλής της ομάδας Λέσζεκ Κόβαλικ, είπε ότι ο RespiSave θα είναι πολύ φθηνότερος σε σχέση με τον κλασικό αναπνευστήρα.

Τηλεχειριζόμενος αναπνευστήρας RespiSave

Πολλά νοσοκομεία στον κόσμο αντιμετώπισαν έλλειψη αναπνευστήρων καθώς εξαπλωνόταν η νόσος.

Παρότι ο αναπνευστήρας είναι σε πειραματικό στάδιο Λούκαζ Σζάρπακ και Λέσζεκ Κόβαλικ, ελπίζουν ότι θα διατεθεί στην αγορά της Πολωνίας μέσα στους επόμενους μήνες και στη συνέχεια στην παγκόσμια αγορά.

Διαφήμιση