Αρχική COVID-19 Τα κριτήρια της IATA για τα τεστ Covid-19 στα αεροπορικά ταξίδια

Τα κριτήρια της IATA για τα τεστ Covid-19 στα αεροπορικά ταξίδια

0
αεροδρόμιο αθηνα
Διαφήμιση

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δημοσίευσε τα κριτήρια για τα τεστ Covid-19 στα ταξίδια. Οι δοκιμές όπως υπογραμμίζει η IATA πρέπει:

  • Να έχουν αποτελέσματα γρήγορα
  • Να μπορούν να διεξάγονται σε κλίμακα
  • Να λειτουργούν με πολύ υψηλά ποσοστά ακρίβειας

Επιπλέον, τα τεστ δεν πρέπει να δημιουργούν οικονομικά ή υλικοτεχνικά εμπόδια στο ταξίδι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) δημοσίευσε οδηγίες απογείωσης. Αυτές πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις για την αεροπορική επανασύνδεση των ανθρώπων.

Περιγράφονται τα επίπεδα για τον μετριασμό του κινδύνου μετάδοσης Covid-19 κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών. Και του κινδύνου εισαγωγής κορονοϊού μέσω αεροπορικών ταξιδιών.

Τα τεστ, δεν πρέπει να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα των συνόρων. ‘Η την επανέναρξη των αεροπορικών υπηρεσιών, όπως επισημαίνεται.

Η τεχνολογία για ταχεία δοκιμή Polimerized Chain Reaction (PCR) είναι ένα χρήσιμο στρώμα προστασίας, για ταξιδιώτες από χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες. Και αφαιρεί την ανάγκη για άλλα μέτρα. Όπως η καραντίνα που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για ταξίδια και ανάκαμψη της ζήτησης.

Τα κριτήρια της IATA για τα τεστ Covid-19 στα αεροπορικά ταξίδια

«Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τους κινδύνους μεταφοράς Covid-19 μέσω ταξιδιών.
Και οι δοκιμές θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Αλεξάντερ Ντι Τζουνιάκ.

Αλλά πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με την παγκόσμια καθοδήγηση για την εκ’ νέου έναρξη της ICAO με στόχο τη διευκόλυνση των ταξιδιών.

Η ταχύτητα, η κλίμακα και η ακρίβεια είναι τα πιο κρίσιμα κριτήρια απόδοσης. Για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των δοκιμών στη διαδικασία ταξιδιού».

Τα κριτήρια

Αεροδρόμιο

Ως μέρος της διαδικασίας ταξιδιού, τα τεστ Covid-19 θα πρέπει να διενεργούνται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους δημόσιας υγείας. Και να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Ταχύτητα

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πρέπει να παραδίδονται γρήγορα. Με τα αποτελέσματα διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα ως το ελάχιστο πρότυπο.

2. Κλίμακα

Εάν πραγματοποιούνται δοκιμές στο αεροδρόμιο, πρέπει να είναι εφικτή η ικανότητα αρκετών εκατοντάδων τεστ ανά ώρα.
Θα διευκόλυνε η χρήση σάλιου για τη λήψη δειγμάτων αντί για ρινικά ή επιχρίσματα λαιμού. Αυτό θα μειώσει το χρόνο και θα βελτιώσει την αποδοχή των επιβατών.

3. Ακρίβεια

Η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια είναι απαραίτητη. Τόσο τα ψευδώς αρνητικά όσο και τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα πρέπει να είναι κάτω του 1.

Πότε πρέπει να γίνεται το τεστ στη διαδικασία ταξιδιού

  • Στην ιδανική περίπτωση, απαιτείται δοκιμή Covid-19 πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο και εντός 24 ωρών από το ταξίδι. Οι επιβάτες που φτάνουν «έτοιμοι προς πτήση» μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης στο αεροδρόμιο.
  • Εάν απαιτείται δοκιμή ως μέρος της διαδικασίας ταξιδιού, συνιστάται κατά την αναχώρηση.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν αμοιβαία τα αποτελέσματα των τεστ. Και η διαβίβαση δεδομένων θα πρέπει να πραγματοποιείται απευθείας μεταξύ επιβατών και κυβερνήσεων.
Με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο γίνεται επί του παρόντος ο χειρισμός των ηλεκτρονικών θεωρήσεων.

Ποιος πρέπει να πληρώνει το τεστ

αεροδρόμιο ιος

Το κόστος είναι μια σημαντική εκτίμηση. Τα τεστ πρέπει να διευκολύνουν τα ταξίδια και να μην παρέχουν οικονομικά εμπόδια.

Με τεστ σε ορισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς που κοστίζουν πάνω από 200 δολάρια, αυτό αποτελεί πραγματική ανησυχία.

Η IATA υποστηρίζει τους Διεθνούς Κανονισμούς Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που απαιτούν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν το κόστος των υποχρεωτικών δοκιμών υγείας.

Όταν μια δοκιμή προσφέρεται σε εθελοντική βάση, θα πρέπει να χρεώνεται στην τιμή κόστους.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος επιβάτης είναι θετικός

Στην ιδανική περίπτωση, οι δοκιμές πραγματοποιούνται πριν από το ταξίδι ή στο σημείο αναχώρησης. Αν είναι θετικό το αποτέλεσμα ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ευελιξία στους καταναλωτές.

Αυτό περιλαμβάνει εκ νέου κράτηση ή επιστροφές χρημάτων, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική της αεροπορικής εταιρείας.
Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν την ίδια ευελιξία σε επιβάτες που υποπτεύονται ότι έχουν συμπτώματα Covid-19. Καθώς και στα μέλη της οικογένειας του που μπορεί να συνταξιδεύουν.

Εάν η δοκιμή είναι επιβεβλημένη κατά την άφιξη και ο επιβάτης βρεθεί θετικός, τότε αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους υποδοχής.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν πρέπει να υποχρεώνονται να επαναπατρίσουν τους επιβάτες ή να «τιμωρηθούν» με χρηματικές ποινές, όπως πρόστιμα ή μέσω επιχειρησιακών κυρώσεων, όπως η απόσυρση του δικαιώματος λειτουργίας στην αγορά.

Διαφήμιση