Αρχική Βίντεο Βουνό από χαλάζι στην Δράμα – Τεράστιες οι καταστροφές

Βουνό από χαλάζι στην Δράμα – Τεράστιες οι καταστροφές

0
Βουνό από χαλάζι στην Δράμα
Διαφήμιση

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε, χθες το βράδυ τη Δράμα και προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές γειτονιές.

Ήταν τόσος ο όγκος από το χαλάζι που σε ορισμένους δρόμους σχηματίστηκαν “βουνά” που έφταναν μέχρι και τα 30-40 εκατοστά. Και χρειάστηκαν εκσκαπτικά μηχανήματα για να τα απομακρύνουν και να ανοίξουν οι δρόμοι.

Η έντονη χαλαζόπτωση διήρκεσε πάνω από μισή ώρα. Και η ισχυρή βροχόπτωση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές. Δρόμοι, υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και κατοικιών πλημμύρισαν ενώ υπήρξαν και πολλές πτώσεις δέντρων.

Τα συνεργεία του δήμου δούλευαν όλη τη νύχτα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την πόλη.

Βουνό από χαλάζι στην Δράμα-Τεράστιες οι καταστροφές

Για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Άνοιξαν οι ουρανοί και απορούσαμε και οι ίδιοι, αν αυτό που βλέπαμε ήταν αλήθεια ή δεν ήταν χιόνι. Τόσο χαλάζι, τόσα χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί, ανέφερε.

Πάρα πολύ χαλάζι μαζί με πολλή βροχή. Μέσα σε μία ώρα γέμισαν όλοι οι δρόμοι και συγχρόνως και το χαλάζι, σε αυτό το διάστημα, κατέστρεψε τα πάντα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμσάκο, από νωρίς το πρωί το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος είναι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Δήμου Δράμας.

“Πήρε τηλέφωνο ο υφυπουργός και δήλωσε ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει τους επιχειρηματίες και τους αγρότες που επλήγησαν“, είπε ο δήμαρχος.
Όπως ανέφερε ήδη βρίσκεται σε επαφή με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και αγροτικών συνεταιρισμών, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών.

Διαφήμιση