Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Πρεμιέρα σήμερα για τα ξενοδοχεία 12μήνης λειτουργίας

Πρεμιέρα σήμερα για τα ξενοδοχεία 12μήνης λειτουργίας

0
hotel athens
Διαφήμιση

Ανοίγουν σήμερα τα ξενοδοχεία 12μήνης λειτουργίας της χώρας και ακολουθούν τα εποχικά καταλύματα στις 15 Ιουνίου.

Αυτό το καλοκαίρι εργαζόμενοι και πελάτες στα ξενοδοχεία θα κληθούν -λόγω πανδημίας- να λειτουργήσουν σε μία νέα πραγματικότητα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρυθμίζει τις απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων.

Σήμα Πιστοποίησης «Health First»

Σήμα Πιστοποίησης «Health First»

Μεταξύ άλλων, στην ΚΥΑ προβλέπεται η θέσπιση του Σήματος Πιστοποίησης «Health First», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Το σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος . Και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το Σήμα χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του εδώ.

Μέσα προστασίας και υγιεινής

Στην ΚΥΑ γίνεται εκτενής αναφορά στα μέσα προστασίας και υγιεινής, όπως:

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας: Μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη), γάντια μιας χρήσης. Ειδικά για το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής, μπορεί να γίνεται χρήση προσωπείου/ασπίδας προσώπου.
  • Βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού: Υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
  • Διαχείριση ύποπτου κρούσματος Βιβλίο συμβάντων: Βιβλίο (μη θεωρημένο), το οποίο περιλαμβάνει την καταγραφή περιστατικών που συνδέονται με την πρόληψη ή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος
  • Προσωπικό του τουριστικού καταλύματος: Το σύνολο των απασχολούμενων, συμπεριλαμβανομένων όσων πραγματοποιούν πρακτική άσκηση.

Υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος

hotel

Στην ΚΥΑ προβλέπεται η υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

Η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και θα συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης θα τελεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να την αναθέτει στον Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς.

Τσουχτερά πρόστιμα

Όσοι παραβιάζουν τους όρους των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Διαφήμιση