Αρχική Επιλεγμένα Στα χέρια του ΥΠΕΝ η αποκατάσταση της Κορώνειας

Στα χέρια του ΥΠΕΝ η αποκατάσταση της Κορώνειας

0
koroneia1

Τροπολογία που ορίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως τη μόνη αρμόδια αρχή για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας, κατατίθεται στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να αντιμετωπισθεί συνολικά και αποτελεσματικά η  καταστροφή που έχει υποστεί η Λίμνη Κορώνεια από το 1995 έως και σήμερα, καθώς ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων και η εμπλοκή δεκάδων φορέων του Δημοσίου είχαν υπονομεύσει κάθε προηγούμενη προσπάθεια.

Οι αρμοδιότητες

koroneia2

Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται πλέον αρμόδιο για:

  • Την ανάθεση και εκτέλεση των πάσης φύσεως δημοσίων συμβάσεων προμηθειών, έργων, μελετών και υπηρεσιών που αφορούν στην αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας.
  • Τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή δράσεων για την προστασία των οικοσυστημάτων και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.
  • Την εκτέλεση των έργων για φράγματα και άλλες δράσεις αγροτικού χαρακτήρα
  • Την ολοκλήρωση των έργων των βιολογικών καθαρισμών.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της τροπολογίας, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας διορίζεται Συντονιστής του έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με σκοπό την ταχεία και απρόσκοπτη εκπόνηση του έργου.

Να σταματήσει το “οικολογικό έγκλημα”

ΚΟΡΩΝΕΙΑ

«Με  αυτήν την πρωτοβουλία αντιμετωπίζουμε τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων και εν τέλει τη δυσκινησία που μετατράπηκε σε …ακινησία. Αντιμετωπίζουμε δηλαδή το συνηθισμένο φαινόμενο «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει». Και αναλαμβάνω προσωπικά τη δέσμευση να εργασθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η Κορώνεια να ανακτήσει την αίγλη της. Το πολυετές οικολογικό έγκλημα που διασύρει τη χώρα διεθνώς και την εκθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος μας είναι να λάβει τέλος. Η Λίμνη Κορώνεια είναι ένα μεγάλο στοίχημα του Υπουργείου. Και θα καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες να το κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here