Αρχική COVID-19 Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε ταξιδιώτες, λόγω ανοίγματος των αεροδρομίων

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε ταξιδιώτες, λόγω ανοίγματος των αεροδρομίων

0
ταξιδιώτες

Έτοιμα να υποδεχθούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα είναι από την 1η Ιουλίου και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν όλοι οι τουρίστες. Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς Covid-19.

Οι 9 οδηγίες για ταξιδιώτες

 1. Να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό χεριών.
 2. Να φορούν μάσκα.
 3. Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά και σχολαστικά.
 4. Να αποφεύγουν να πιάνουν το στόμα τους, τη μύτη τους ή τα μάτια τους.
 5. Να απορρίπτουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια, με ασφαλή τρόπο, σε κάδους απορριμμάτων.
 6. Όταν βήχουν να το κάνουν είτε στο εσωτερικό του χεριού τους είτε σε κάποιο χαρτομάντιλο.
 7. Να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας.
 8. Να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές.
 9. Να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες.

Οι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν σε όλα τα αεροδρόμια

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε ταξιδιώτες, λόγω ανοίγματος των αεροδρομίων

 • Η είσοδος στο κτίριο του αεροδρομίου επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι κάτοχοι αεροπορικού εισιτηρίου. Εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις (συνοδεία ανήλικου, συνοδεία ΑμεΑ).
 • Προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εξυπηρέτησης κοινού.
  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική – ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο. Όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να τη φορούν στους χώρους του αεροδρομίου.
 • Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επιβίβαση και κατά την πτήση. Συνίσταται η αλλαγή της κάθε 4 ώρες.
 • Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό. Τα οποία χρησιμοποιούν καθ’όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
 • Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Σημάνσεις στο έδαφος, οδηγίες σε οθόνες και banners θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων. Θα γίνονται επίσης τακτικές ενημερώσεις ηχητικές.
 • Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες στους χώρους αεροδρομίου, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά. Το προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες και θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων από τους επιβάτες.
 • Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των αεροδρομίων. Καθώς και στους χώρους υγιεινής για χρήση από τους επιβάτες. Οι πλαστικοί δίσκοι (σ.σ. λεκάνες) όπου τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τα αντικείμενά τους κατά τη διαδικασία εισόδου στις πύλες απολυμαίνονται ανά επιβάτη πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.
 • Ενθαρρύνεται η χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, eparking).
 • Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στα καθίσματα αναμονής του αεροδρομίου και υπάρχουν ήδη σημάνσεις για υποχρεωτικές κενές θέσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για οικογένειες και ζευγάρια.
  Επίσης, σε κάποια αεροδρόμια, όπου αυτό είναι εφικτό θα γίνεται πεζή μετάβαση επιβατών από/προς το αεροσκάφος.
 • Όσον αφορά στις συνθήκες στις πτήσεις και άλλες λεπτομέρειες, οι επιβάτες καλό θα είναι να παίρνουν πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες και ταξιδεύουν. Από τις εταιρείες θα ενημερώνονται για τους κανόνες που ισχύουν στον προορισμό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here