Αρχική Μεταφορές Κρήτη: Αγώνας δρόμου για τον ΒΟΑΚ

Κρήτη: Αγώνας δρόμου για τον ΒΟΑΚ

0
ΒΟΑΚ
Διαφήμιση

Αισιόδοξος σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), εμφανίστηκε ο
Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Τόνισε μάλιστα ότι εάν οι μελέτες ολοκληρωθούν εφέτος του χρόνου θα μπορούν να πάρουν έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε πρώτη φάση θα δοθεί μια αναγνωριστική μελέτη για το τμήμα από την Κίσσαμο μέχρι τα Χανιά για να γίνει μια προμελέτη, τόνισε ο Περιφερειάρχης. Παράλληλα θα πρέπει όμως να προχωρήσει και η μελέτη για την περιοχή του Καλού Χωριού, “για να μπορέσει να προχωρήσει, να χρηματοδοτηθεί, ούτως ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μέχρι την Σητεία”.

Ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε ότι “χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, χρειάζεται να ανατεθούν οι μελέτες για να γίνει πράξη το όραμά του: Να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα, και ιδιαίτερη εκείνα που αφορούν την δημιουργία ενός βέλτιστου οδικού δικτύου “για τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού”.

Επιτάχυνση των διαδικασιών

ΒΟΑΚ

“Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις. Διεκδικούμε να γίνουν συντομότερο δυνατό αυτά τα έργα. Δεν αφήνουμε ούτε μια μέρα που να μην συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Εβδομαδιαίως τώρα θα έχουμε συναντήσεις με όλα τα Υπουργεία για να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα” σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.

“Περιμένουμε να έχουμε τους αναδόχους μέσα στον χρόνο για να έχουμε ένα καλύτερο οδικό δίκτυο” τόνισε προσθέτοντας ότι προέχουν τα έργα για την ανάσχεση των κατολισθήσεων οι οποίες προέκυψαν σε όλο τον ΒΟΑΚ, από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2019. “Ήδη οι δύο πρώτες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κι ως τον Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα έχουν κλείσει οι ανάδοχοι και για τις υπόλοιπες” κατέληξε.

Διαφήμιση