Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις HELMEPA: “Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε”…

HELMEPA: “Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε”…

0
HELMEPA:
H φετινή αφίσα της HELMEPA.
Διαφήμιση

“Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε” μας υπενθυμίζει η HELMEPA. Και καθώς το καλοκαιράκι έφθασε, με πανδημία ή χωρίς, οφείλουμε να θυμόμαστε πως πλέον ξεκάθαρα το περιβάλλον εξαρτάται από εμάς και μόνο, αφού η επιβάρυνση που έχουμε προκαλέσει, η καταστροφή ολόκληρων οικοσυστημάτων που μάλιστα είναι αναγκαία για τη δική μας θέση στη τροφική αλυσίδα αλλά και η κλιματική αλλαγή μας υποδεικνύουν ως κύριους υπεύθυνους.

Πηγαίνοντας λοιπόν στις παραλίες φέτος, στηρίζουμε την προσπάθεια της HELMEPA, Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος που για ακόμα μια χρονιά και με 38 χρόνια λειτουργίας στο ενεργητικό της, αλλά και το πασίγνωστο πλέον μήνυμα “Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές“, καλωσορίζει τη νέα σεζόν με τη νέα της αφίσα.

Euronews
Απόβλητα της πανδημίας στο βυθό. Φωτογραφία από euronews.com

Δε χρειάζεται να έχουμε ως αφορμή τις φωτογραφίες και τα βίντεο υπερ-ρύπανσης των βυθών από γάντια και μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν στην μάχη κατά του κορονοϊού και βρέθηκαν ανεύθυνα στη θάλασσα προκαλώντας παγκόσμιο σάλο. Ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας, τις παραλίες και τα νησιά μας προστατεύοντας τη θάλασσα που αγαπάμε.

Διαφήμιση