Αρχική Επιλεγμένα Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 314 εκατ. ευρώ σε 72 καινοτόμες επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 314 εκατ. ευρώ σε 72 καινοτόμες επιχειρήσεις

0
έρευνα επιστήμονες
Διαφήμιση

Συνολικές επενδύσεις 314 εκατ. ευρώ, πρόκειται για χορηγήσει η Κομισιόν στο επόμενο διάστημα σε 72 (36+36) συνολικά επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020».

Στις πρώτες 36 θα δοθούν κονδύλια της τάξεως των 166 εκατ. ευρώ, μέσω του πιλοτικού προγράμματος «Accelerator» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ), για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊούΕπιπλέον, πάνω από 148 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν σε 36 ακόμα επιχειρήσεις για να συμβάλουν στο σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη

“Το τεράστιο ταλέντο και οι ρηξικέλευθες ιδέες των ευρωπαϊκών καινοτόμων επιχειρήσεων μας δίνουν ελπίδα. Η αυξημένη στήριξη που παρέχουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας θα απελευθερώσει το δυναμικό τους, ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε καλύτερα τον κορονοϊό και να υποστηρίξουμε την ανάκαμψη. Το ΕΣΚ αντέδρασε γρήγορα στην κρίση του κορονοϊού και κατέδειξε την ευελιξία και τον αντίκτυπο της ενωσιακής χρηματοδότησης”, δήλωσε η Μαρίγια ΓκαμπριέλEπίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Έργα καταπολέμησης του COVID-19

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 314 εκατ. ευρώ σε 72 καινοτόμες επιχειρήσεις

Οι πρώτες 36 επιλεγείσες επιχειρήσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού θα επικεντρωθούν σε πρωτοπόρα έργα, όπως η επέκταση της παραγωγής μαντηλιών βιολογικής απολύμανσης, η ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης μηχανικού αερισμού που προσφέρουν σε όσους παρέχουν πρώτες βοήθειες πληροφορίες για την ποιότητα του αερισμού που παρέχεται στους ασθενείς, η ανάπτυξη πλατφόρμας αντισωμάτων για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων και πολλά άλλα. Επιπλέον, 139 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και οι οποίες δεν μπόρεσαν να λάβουν χρηματοδότηση σε αυτόν τον γύρο λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού έλαβαν τη νέα σφραγίδα αριστείας COVID-19, σε αναγνώριση της αξίας των προτάσεών τους και προκειμένου να μπορέσουν να προσελκύσουν στήριξη από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 314 εκατ. ευρώ σε 72 καινοτόμες επιχειρήσεις

Οι υπόλοιπες 36, που θα στηρίξουν το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη θα δραστηριοποιηθούν σε πολλούς τομείς και έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, η ανάπτυξη ισχυρότερων και υψηλότερων πύργων ανεμογεννητριών κατασκευασμένων από ξύλινα δομικά στοιχεία, που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος της αιολικής ενέργειας, ένα σύστημα παραγωγής οργανικών λιπασμάτων και μια λύση για βιώσιμες πρακτικές ανακύκλωσης από τους κατασκευαστές βασισμένη στην τεχνολογία της αλυσίδας συστοιχιών. Τέλος, 679 ακόμα σφραγίδες αριστείας χορηγήθηκαν σε προτάσεις υψηλής ποιότητας που πληρούσαν τα κριτήρια χρηματοδότησης του ΕΣΚ, αλλά οι οποίες δεν μπόρεσαν να λάβουν χρηματοδότηση λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού.

Αριθμός ρεκόρ

βιώσιμη ανάπτυξη, επιχειρήσεις

Οι περίπου 4.000 νεοφυείς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που υπέβαλαν αίτηση στο πλαίσιο του πιλοτικού μέσου «Accelerator» του ΕΣΚ τον Μάρτιο αποτέλεσαν αριθμό ρεκόρ και, από αυτές, περισσότερες από 1.400 πρότειναν καινοτομίες σχετικές με την έξαρση του κορονοϊού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στον παρόντα γύρο χρηματοδότησης διατέθηκαν πρόσφατα επιπλέον 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά διατεθέντα κονδύλια να υπερβαίνουν τα 314 εκατ. ευρώ. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ που επιλέχθηκαν για να λάβουν στήριξη προέρχονται από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων 12 κράτη μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και 3 συνδεδεμένες χώρες.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο των εταιρειών που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here