Αρχική COVID-19 Επιβεβαιωμένο: Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό!

Επιβεβαιωμένο: Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό!

0
γατάκι
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό SARS-CoV-2 από τους ανθρώπους. Το αντίστροφο, δηλαδή να κολλήσει άνθρωπος από γάτα ή άλλο κατοικίδιο ζώο παραμένει αβέβαιο. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά των ανθρώπων.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των ζώων συντροφίας που έχουν μολυνθεί από τον ιό παγκοσμίως είναι μικρός. Η μετάδοση του κορωνοϊού από τους ανθρώπους στα ζώα μπορεί να συμβεί περιστασιακά. Ενώ, τα ζώα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της νόσου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, οι άνθρωποι που έχουν covid-19  θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με τα ζώα τους.

Σημαντικό για τα ζώα συντροφιάς που έχουν διαγνωστεί θετικά στον νέο ιό μέσω τεστ, θα πρέπει να παρακολουθούνται από κτηνίατρο και να απομονώνονται από τους ανθρώπους και άλλα ζώα του σπιτιού, μέχρι να αναρρώσουν.

H πρόσφατη μελέτη αναφέρει τις πρώτες περιπτώσεις δύο γατών στις ΗΠΑ που μολύνθηκαν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Και οι δύο ανήκαν σε ανθρώπους που είχαν Covid-19, συνεπώς θεωρείται σίγουρο ότι αυτοί μετέδωσαν τον κορονοϊό στις γάτες, οι οποίες ανάρρωσαν πλήρως μετά από οκτώ και δέκα ημέρες, αντίστοιχα. Τα συμπτώματα των ζώων ήταν βήχας, φτέρνισμα, απώλεια όρεξης, λήθαργος κ.ά.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση