Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και αξιοποίηση άλλων

Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και αξιοποίηση άλλων

0
Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και αξιοποίηση άλλων
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων από τον Δήμο Αθηναίων, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εργολαβίας, η οποία αφορά, σε πρώτη φάση, 13 ακίνητα.

Τις προηγούμενες ημέρες κατεδαφίστηκε κτίριο επί της οδού Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχει αρχίσει η αποξήλωση αμιάντου από πέντε κτίσματα που βρίσκονται στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητα με στόχο η κατεδάφισή τους να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Αμέσως μετά θα κατεδαφιστεί κτίριο επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Με τις κατεδαφίσεις κτισμάτων για τα οποία υπάρχουν οριστικές αποφάσεις αλλά και τις παρεμβάσεις σε άλλα κτίρια με προστατευτικά στις όψεις τους, ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται στο αίτημα κατοίκων αλλά και επισκεπτών να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση του έτσι ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα.

Η διαδικασία

Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και αξιοποίηση άλλων

Η εργολαβία, που επιταχύνεται αυτό το διάστημα από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής με τον συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αποστολόπουλο, αφορά:

  • Την πλήρη κατεδάφιση στατικώς ανεξάρτητων ιδιόκτητων κτιρίων για τα οποία έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου.
  • Την πλήρη κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτιρίων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τη ρυμοτόμηση τους.
  • Την αποτροπή επικινδυνότητας κτιρίων με την τοποθέτηση προστατευτικών σκαφών στις όψεις τους.

Ξεκαθάρισμα και αξιοποίηση

Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και αξιοποίηση άλλων

“Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, το σχέδιό μας σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας,” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Σε πρώτη φάση, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα, και αυτό κάνουμε, ώστε να μην υπάρχουν κτίρια που εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Κάνουμε το ξεκαθάρισμα για να μπούμε στην αξιοποίηση εκείνων των κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο”.

Διαφήμιση