Αρχική Καταστροφές Χαμηλές οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των ΗΠΑ

Χαμηλές οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των ΗΠΑ

0
Καπνός, εργοστάσιο, φουγάρο
Διαφήμιση

Ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ έχουν τον καθαρότερο αέρα και νερό στον κόσμο απορρίφθηκε. Στατιστικές δείχνουν επιβλαβή επίπεδα ρύπανσης.

Ερευνητές των πανεπιστημίων Γέιλ και Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν είναι στην κορυφή των περιβαλλοντικών επιδόσεων, σύμφωνα με το The Guardian.
Είναι 24η στον Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης (EPI) του 2020, ο οποίος κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Η Δανία ήρθε στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η Δανία, έχει δεσμευτεί για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιώσιμη γεωργία.

Χαμηλές οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των ΗΠΑ

Αντίθετα οι ΗΠΑ, θέλουν την ανατροπή των περιβαλλοντικών κανονισμών, την επέκταση της ανάπτυξης ορυκτών καυσίμων και την εξάλειψη διεθνών συνθηκών προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο EPI κατατάσσει τις χώρες σε 24 βασικούς δείκτες σε 10 κατηγορίες θεμάτων. Αυτές καλύπτουν την περιβαλλοντική υγεία και ζωτικότητα του οικοσυστήματος.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο πίσω μέρος του πακέτου για τις ανεπτυγμένες χώρες. Η Κίνα, η οποία μαστίζεται από την κακή ποιότητα του αέρα, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις. Αυτές θα τη βοήθησαν να ανέβει στην 120η θέση, μπροστά από την 168η θέση της Ινδίας.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει ποτέ στην κορυφή της κατάταξης

Αμερική, ΗΠΑ, Νέα Υόρκη “Η βασιζόμενη σε δεδομένα και εμπειρική προσέγγιση στην προστασία του περιβάλλοντος διευκολύνει τον εντοπισμό προβλημάτων. Την παρακολούθηση τάσεων, την επισήμανση επιτυχιών και αποτυχιών πολιτικής.
Τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών και τη βελτιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της επένδυσης στην προστασία του περιβάλλοντος“, δήλωσε ο Ντάνιελ Έστι, καθηγητής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και πολιτική στο Γέιλ.

Από τότε που δημιουργήθηκε το EPI το 2000, οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει ποτέ στην κορυφή της κατάταξης.

“Οι χώρες που κάνουν μια προσπάθεια κάνουν καλύτερα από αυτές που δεν το κάνουν. Και οι ΗΠΑ, επισημαίνει ο Ντάνιελ Έστι αυτή τη στιγμή δεν κάνουν προσπάθεια. Αυτό εμφανίζεται σε στασιμότητα στις κατατάξεις. Όταν οι άλλοι βλέπουν πραγματικά κάποιες σημαντικές βελτιώσεις”.

Οι ΗΠΑ σημείωσαν άσχημα αποτελέσματα για την προστασία των υδάτινων πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων τους. Αλλά τα πήγαν καλύτερα στην ποιότητα του αέρα. Και βρέθηκαν στην 16η θέση.

Διαφήμιση