Αρχική Ενέργεια Κομισιόν: Πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων

Κομισιόν: Πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων

0
Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ - εξοικονόμηση ενέργειας

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων της ΕΕ, ξεκίνησε η Κομισιόν.

Το “Κύμα Ανακαινίσεων“, όπως έχει ονομαστεί η πρωτοβουλία, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες που θέτει η πρόσφατη δέσμη ανάκαμψης που παρουσίασε η Επιτροπή, λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει για δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεις.

Οφέλη για τα νοικοκυριά και τον πλανήτη

Κομισιόν: Πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων

Τα κτίρια ευθύνονται για το 40% της κατανάλωσης ενέργειας και για το 36% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ. Επομένως, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιριακού αποθέματος ωφελεί τον πλανήτη και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Κάθε οικογένεια στην Ευρώπη έχει ψηλά στις προτεραιότητές της ένα άνετο σπίτι και προσιτούς λογαριασμούς ενέργειας. Εμείς θέλουμε αυτό να γίνει πραγματικότητα για όλους” επισήμανε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον. “Ταυτόχρονα, θέλουμε να ανανεώσουμε τα δημόσια κτίρια, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αλλά και τα εμπορικά ακίνητα, ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή και οικονομική αποδοτικότητά τους. Το Κύμα Ανακαινίσεων θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη σε όλη την Ευρώπη”.

Έως τις 9 Ιουλίου 

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Μέσω της διαβούλευσης, η Επιτροπή επιδιώκει να συγκεντρώσει απόψεις για τους τρόπους αύξησης του ποσοστού και της ποιότητας των ανακαινίσεων κτιρίων, μέσω κανονιστικών, πολιτικών και χρηματοδοτικών μέσων.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου και η ανατροφοδότηση που θα συγκεντρώσει θα συνεισφέρει άμεσα στις προτάσεις που θα υποβάλει η Επιτροπή μετά το καλοκαίρι.

Πληροφορίες ΕΔΩ και η διαβούλευση ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here