Αρχική Μεταφορές Αθήνα: Οι δήμαρχοι ποδηλατούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Αθήνα: Οι δήμαρχοι ποδηλατούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

0
ποδηλατο
Διαφήμιση

Με την συμμετοχή ίσως και του πρωθυπουργού, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 10:30, οι δήμαρχοι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντώνται στην πλατεία Κοτζιά, για να ποδηλατήσουν μαζί πάνω στις διαδρομές που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει ο Δήμος Αθηναίων. Η δράση, θα είναι ένα πρώτο “τεστ” των διαδρομών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και της σχετικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η ΚΕΔΕ.

Στο τέλος της διαδρομής, στο Ζάππειο, αναμένονται εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα μέτρα για το ποδήλατο μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα πρόκειται να παρουσιαστεί και ο οδηγός του Υπουργείου προς τους δήμους.

Η εκστρατεία “6 για έξω”

Αθήνα: Οι δήμαρχοι ποδηλατούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ ετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα «6 για έξω» η οποία περιλαμβάνει 6 δράσεις:

  • Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων
  • Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών
  • Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων.
  • Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
  • Λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες
  • Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.
  • Τα μέτρα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε πολλούς Δήμους κι αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, αλλά και με μέτρα που σχεδιάζει η ΚΕΔΕ κι αφορούν στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων

Οι Δήμοι που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, θα προτείνουν 6 χώρους που θα μπορούν για 6 μήνες αρχικά να πεζοδρομήσουν ή να μετατρέψουν σε ποδηλατόδρομους, με αντιστοίχιση από το 1 ως το 6. Στο ίδιο πλαίσιο, οι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση και να ψηφίζουν ποιος δρόμος της πόλης τους θα ήθελαν να αλλάξει χρήση.

Διαφήμιση