Αρχική Επιλεγμένα Αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων

Αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων

0
καθαρισμός Αθήνα
Διαφήμιση

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουνίου στην οδό Πατησίων.

Η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Το έργο έχει αναλάβει η εταιρία Karcher.
Μαζί με άτομα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θα φέρει σε πέρας με δική της δωρεά το μεγάλο και σχεδιασμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έργο.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν καθαριστεί επιφάνειες μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου. Και καλύπτει την Πατησίων από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στις δύο πλευρές της.

Υπολογίζεται ότι θα καθαριστεί σταδιακά. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν καθαριστεί επιφάνειες μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικά συνεργεία. Που προχωρούν στον καθαρισμό με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού. Αλλά και στην τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς.

Υλικά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφίσας. Και διευκολύνουν τον καθαρισμό νέας ρύπανσης που μπορεί να γίνει με μπογιές και κάθε άλλο τρόπο.

Ο καθαρισμός γίνεται σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ. Ταυτόχρονα απολυμαίνονται και τα πεζοδρόμια. Με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Για την επιτυχία της συγκεκριμένης παρέμβασης καθοριστική ήταν και είναι η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Που μαζί με τον Δήμο Αθηναίων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής για την ανάγκη του έργου. Και εξασφάλισαν την απόλυτη συνεργασία τους.

Η Kärcher με την προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στην πόλη με την συγκεκριμένη παρέμβαση σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα. Και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Κ. Μπακογιάννης: “Ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, έχει αλλάξει”

Γκράφιτι Αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων
ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης, γίνονται για πρώτη φορά, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Και αυτό, δεν το λέω για να διαφημίσω τη δουλειά μας, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, έχει αλλάξει.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής που ακολουθούμε, μας επιβεβαιώνουν. Όπως και η επιλογή να δημιουργηθεί το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” που καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη.

Γιατί οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here