Αρχική Περιβάλλον Δήμος Θεσσαλονίκης: Κίνητρα για τη αύξηση του πρασίνου στις κατοικίες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κίνητρα για τη αύξηση του πρασίνου στις κατοικίες

0
Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Διαφήμιση

Δεν έχει τέλος η ευρηματικότητα και κυρίως η πρόθεση κάποιων ιθυνόντων να βελτιώσουν τη ζωή στις πόλεις τους, να μετατρέψουν σε βιώσιμες οάσεις τις γειτονιές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, και η σκέψη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, όπως μείωση τελών, προκειμένου οι πολυκατοικίες να φτιάξουν πράσινα δώματα ή κάθετους κήπους για να ενισχυθεί το πράσινο.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98: “Ψάχνουμε να βρούμε πως μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στους δημότες για να δημιουργηθούν μικρές “πράσινες” οάσεις. Να πάμε σε μια πολυκατοικία και να πούμε ότι θα υπάρχει μείωση στα ανταποδοτικά τέλη, εάν γίνεται”, είπε.

Η δύσκολη αναλογία

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κίνητρα για τη αύξηση του πρασίνου στις κατοικίες

“Δεν έχουμε πολύ πράσινο. Ο μέσος όρος είναι 3,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, όταν σε άλλες πόλεις του εξωτερικού υπάρχει η τριπλάσια ή η τετραπλάσια ποσότητα” επισήμανε ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι η νέα δημοτική αρχή έθεσε εξαρχής ως στόχο να αυξήσει το πράσινο στη Θεσσαλονίκη. “Βρήκαμε χώρους. Θέλουμε να τους μετατρέψουμε σε ενδοδημοτικό δάσος. Θέλουμε να πρασινίσουμε τις γειτονιές είτε με κάθετους κήπους είτε με πράσινα δώματα“, συμπλήρωσε.

Διαφήμιση