Αρχική Περιβάλλον «Μένουμε σπίτι» χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

«Μένουμε σπίτι» χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

0
Πλαστικά μιας χρήσης
Διαφήμιση

Η Clean Blue Paros αποσκοπεί στο να γίνει η Πάρος το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά απορρίματα μιας χρήσης, μέσω ενεργειών για τη δραστική μείωσή τους. Η Clean Blue Paros είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της βρετανικής μη- κερδοσκοπικής εταιρίας Common Seas, του Δήμου Πάρου και της εταιρίας διαχείρισης απορριμάτων WATT, και υλοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Cyclades Preservation Fund, του WWF Ελλάς (World Wildlife Fund) και της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).

Οι καμπάνιες ενημέρωσης και οι διάφορες δράσεις επικεντρώνονται σε τέσσερα βασικά είδη:

  • Τα πλαστικά κύπελλα του καφέ
  • Τα πλαστικά καλαμάκια
  • Τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού
  • Τις πλαστικές σακούλες για τα ψώνια

Ενημέρωση

Πλαστικά μιας χρήσης

Μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, επαγγελματίες, φορείς του Δήμου, αλλά και επισκέπτες συνεργάζονται αρμονικά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενημέρωση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα, η Common Seas συνεργάζεται με το WWF Ελλάς και δημιουργούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, για την σωστή ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φορείς, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που «μένουμε σπίτι», προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη δράση «Μέτρησέ το στο σπίτι», με σκοπό τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό. Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό, τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνοντας με ποιο τρόπο το πλαστικό μολύνει το περιβάλλον, αλλά και πώς οι επιλογές μας μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του, καθώς με βιωματικό και έξυπνο τρόπο ανακαλύπτουν την καθημερινή χρήση των πλαστικών μιας χρήσης και μαθαίνουν τρόπους μείωσης τους.

Ο στόχος για τα πλαστικά μιας χρήσης

Clean Blue Paros Πλαστικά μιας χρήσης

Αποστολή των παιδιών είναι να μετρήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης που χρησιμοποιούν καθημερινά στο σπίτι, να σκεφτούν τρόπους μείωσης τους και να συμπληρώσουν το πρωτόκολλο έρευνας, το οποίο διατίθεται σε ανοιχτή μορφή προς επεξεργασία και συμπλήρωση και το οποίο στη συνέχεια μπορούν να αποστείλουν στην Common Seas, ενώ μπορούν παράλληλα να δημιουργήσουν τα δικά τους «έργα τέχνης» αξιοποιώντας τα πλαστικά μιας χρήσης που θα βρουν στο σπίτι τους.

Επιπλέον, μέσω της δράσης αυτής, η Common Seas και το WWF Ελλάς καλούν τα παιδιά να αποτυπώσουν τις δικές τους ιδέες για το πως μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εξάρτηση όλων μας από τα πλαστικά μιας χρήσης, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά συμβάλλουν στην καταμέτρηση της οικιακής κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης και βοηθούν την Clean Blue Paros να αναλάβει μέτρα για τη μείωσή τους.

Σχετικά με την Common Seas

Πλαστικά

H Common Seas είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε με αποστολή της να επιτύχει την ταχεία και σημαντική μείωση της ποσότητας των πλαστικών απορριμάτων και να σταματήσει την πλαστική ρύπανση σε θάλασσες και ποτάμια. Βασικός στόχος είναι οι πιο υγιείς θάλασσες για όλους μας! Η Common Seas αντιμετωπίζει την πλαστική ρύπανση, μέσα από μια νέα και σφαιρική πολιτική, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στην αλλαγή της γενικότερης κουλτούρας του τρόπου που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό. Το παγκόσμιο δίκτυο ερευνητών της Common Seas συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους πολίτες ώστε να επιτύχει αυτή την αλλαγή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Clean Blue Paros και της Common Seas:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν στο περιβάλλον και την κοινωνία
Επόμενο άρθροΌμιλος L’Oréal: Πανευρωπαϊκή βοήθεια σε αντισηπτικά και καθαριστικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ