Αρχική Καταστροφές Μαστίζεται ανελέητα από ανεμοστρόβιλους το Τενεσί – 22 νεκροί

Μαστίζεται ανελέητα από ανεμοστρόβιλους το Τενεσί – 22 νεκροί

0
Ανεμοστρόβιλος
Διαφήμιση

Απίστευτη θεομηνία έπληξε το Τενεσί, με καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 22 νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Ήταν τόση η δύναμη των ακραίων καιρικών φαινομένων που ισοπέδωσε κτήρια, κατέστρεψε ένα αεροδρόμιο και βύθισε στο σκοτάδι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις άνθρωποι στην κομητεία Πάτναμ, ενώ δύο έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα Νάσβιλ, δύο στην κομητεία Ουίλσον και ένας στην κομητεία Μπέντον, μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο την Αρχή διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών του Τενεσί.

al

Ομάδες έρευνας και διάσωσης «χτενίζουν» τα κατεστραμμένα κτίρια για να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία του Νάσβιλ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περίπου 40 κλήσεις για καταρρεύσεις κτηρίων στην πόλη. Την ίδια ώρα, το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τζούλιετ, στα ανατολικά περίχωρα του Νάσβιλ, έκανε γνωστό ότι πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και υπάρχουν τραυματίες.

«Προφανώς ήταν ένας πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτίρια, πολλοί τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιλερ Τσάντλερ σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Και αυτό σημαίνει ότι εάν μπορείτε να μείνετε στο σπίτι σας, σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι σας».

assx

Η μανία της φύσης ήταν τόσο μεγάλη που έκλεισε σχολεία, δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες, στο Νασβίλ, είπαν αξιωματούχοι, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκύπτουν και των ελέγχων που πρέπει να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, τα εκλογικά κέντρα που έχουν ανοίξει μέσα σε σχολεία και αλλού θα παραμείνουν ανοικτά.

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη επίσης, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, έγινε γνωστό στον ιστότοπό του.

ala

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι χιλιάδες κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο και ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε το κέντρο του Νάσβιλ. Σε πλάνα που προβάλλονται σε αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας (02-03-2020) προς Τρίτη (03-03-2020).

Τέλος, ο δήμαρχος του Νάσβιλ έγραψε στο Twitter, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι η κοινότητα του Νάσβιλ υποφέρει και είναι συντετριμμένη.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Διαφήμιση