Αρχική Καταστροφές Βραζιλία: 10 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες

Βραζιλία: 10 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες

0
Πλημμύρες
Διαφήμιση

Τεράστιες ποσότητες νερού άφησαν πίσω τους οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, που κόστισαν την ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, στο Σάντος, μια παραλιακή ζώνη στην πολιτεία του Σάο Πάουλο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η νοτιοανατολική Βραζιλία έζησε μία εφιαλτική νύχτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι τεράστιοι όγκοι νερού, που δημιουργήθηκαν από τις ακατάπαυστες βροχοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας στο νότιο τμήμα της πλουσιότερης και πλέον πυκνοκατοικημένης πολιτείας, προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

man

 

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας πυροσβέστης, καθώς προσπαθούσε να βοηθήσει πλημμυροπαθείς, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείτε μετά την έντονη κακοκαιρία.

Στους κεντρικούς δρόμους, που συνδέουν το Σάντος με το Σάο Πάουλο, σημειώθηκαν  μποτιλιαρίσματα πολλών χιλιομέτρων, ενώ άλλοι δρόμοι είχαν κλείσει τελείως εξαιτίας των κατολισθήσεων ή των ξεριζωμένων δέντρων, λόγω των σφοδρών ανέμων.

oo

Τεράστιες, φαίνεται, ότι είναι οι ανθρώπινες απώλειες και οι υλικές ζημιές, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν επίσης πλημμύρες από την Κυριακή, στα βόρεια της πολιτείας του Σάο Πάουλο και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο τελευταίος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Διαφήμιση