Αρχική Ειδήσεις Αποκάλυψη: 130.000 πρόσφυγες ωθούνται στα ελληνικά σύνορα – Οργή Ευρωπαίων για τον...

Αποκάλυψη: 130.000 πρόσφυγες ωθούνται στα ελληνικά σύνορα – Οργή Ευρωπαίων για τον Ερντογάν

0
Έβρος, μεταναστευτικό
Διαφήμιση

Την ώρα που Ρώσοι αξιωματούχοι, προβαίνουν στη σοκαριστική αποκάλυψη, ότι η Τουρκία εξωθεί 130.000 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, προς την Ελλάδα, αποκαλύπτεται από δημοσίευμα του Reuters, ότι διπλωμάτες της Ε.Ε , φέρονται να εξοργισμένοι με τις προθέσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να εκβιάσει την Ευρώπη για μαζική εισβολή μεταναστών στα ευρωπαϊκά σύνορα της  Ελλάδας.

 «Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

'130.000 πρόσφυγες ωθούνται στα ελληνικά σύνορα

Επίσης η Ρωσία διέψευσε  τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί προσφυγικής/ανθρωπιστικής  κρίσης στην περιοχή της Ιντλίμπ για να δικαιολογήσει την διακίνηση προσφύγων προς τα ευρωπαίκά σύνορα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει «αβάσιμες» τις σχετικές πληροφορίες και  απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ. Η Ρωσία υποστηρίζει  ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συροτουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.

Οργή Ευρωπαίων για τον Ερντογάν

Τέλος,ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του, δήλωσε ότι η Ρωσία  δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε.

Η Ευρώπη εκβιάζεται

Πάντως η απογοήτευση των Ευρωπαίων είναι διάχυτη και η ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι ακόμα μεγαλύτερη.

«Η ΕΕ είναι στόχος εκβιασμού», φέρεται να δήλωσε διπλωμάτης κατά τη διάρκεια  πρόσφατης συνάντησης -κεκλισμένων των θυρών –των πρεσβευτών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, πληροφορίες για την οποία μεταδίδει το Reuters.

'Eβρος

Κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατασπατάλησε το χρόνο από τη συμφωνία του 2016 έως και σήμερα βάζοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί, με το να πληρώνει προκειμένου οι πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν στην Τουρκία.

 «Κοιμάσαι με τον διάβολο και ξυπνάς στη κόλαση, σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τους ωμούς εκβιασμούς με τους οποίους επιτίθεται ο Ερντογάν.

«Είναι τόσο ανέντιμο εκ μέρους του Ερντογάν. Δεν μπορούμε να  επιτρέψουμε να εκβιαζόμαστε. Η όποια νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να έλθει πολύ σύντομα. Αλλά στο τέλος ίσως αναγκαστούμε να πληρώσουμε. Τι άλλο να κάνουμε;», είπε ένας ακόμη διπλωμάτης που μίλησε στο Reuters.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ, Reuters, Interfax

Διαφήμιση